Wat is Quantum Computing?

Quantum computers zijn in staat om bepaalde taken te voltooien die voor classificatie als NP-hard werden beschouwd, en ze kunnen dus een bedreiging vormen voor bestaande cryptosystemen. Het is echter nog onduidelijk of quantum computers krachtig genoeg zijn om deze systemen aan te vallen in de praktijk.

Het gebruik van qubits

Quantum computers werken door het gebruik van qubits, wat staat voor quantum bits. In tegenstelling tot conventionele bits, kunnen qubits meerdere klassen van informatie tegelijkertijd verwerken. Dit maakt quantum computers in staat om uitzonderlijk complexe berekeningen uit te voeren die voor conventionele computers onmogelijk zijn.

Ontwikkelingen bij IBM

In 2015 heeft IBM een quantum computer met 5 qubits onthuld. In 2017 volgde IBM met een quantum computer met 20 qubits. In 2018 kondigde IBM aan dat het een 50-qubit quantum computer zou bouwen die later dat jaar zou worden onthuld. Deze ontwikkelingen tonen aan dat quantum computers snel in kracht toenemen.

Het keerpunt in quantum computers

In september 2019 heeft Google aangekondigd dat het een quantum computer heeft gebouwd die in staat is om een bepaalde taak te voltooien die voorheen alleen mogelijk was met een conventionele supercomputer. Dit is een keerpunt in de ontwikkeling van quantum computers en wijst erop dat deze machines snel genoeg worden om echt nuttig te zijn.

Een bedreiging voor het huidige cryptosysteem

Deze ontwikkelingen werpen een schaduw over de toekomst van bestaande cryptosystemen. Veel cryptosystemen zijn gebaseerd op de veronderstelling dat NP-harde problemen niet kunnen worden opgelost door een computer. Quantum computers zijn in staat om deze problemen wél op te lossen, waardoor ze een bedreiging vormen voor het huidige cryptosysteem. Er zijn echter nog steeds enkele obstakels die quantum computers in de weg staan voordat ze een echt gevaar voor cryptosystemen kunnen vormen. In het bijzonder is het nog onduidelijk of quantum computers krachtig genoeg zijn om de meeste cryptosystemen aan te vallen.

Quantum-safe cryptography

Bovendien zijn er verschillende technologieën in ontwikkeling die ervoor zullen zorgen dat cryptosystemen bestand zijn tegen aanvallen van quantum computers. Een van deze technologieën is quantum-safe cryptography, waarmee cryptosystemen kunnen worden ontworpen die niet kwetsbaar zijn voor aanvallen van quantum computers.

De impact van quantum computing neemt met de jaren toe

Het is dus nog onduidelijk of quantum computers een echte bedreiging vormen voor de cryptomarkt. Wel is duidelijk dat ze snel in kracht toenemen en dat er verschillende technologieën in ontwikkeling zijn om ervoor te zorgen dat cryptosystemen bestand zijn tegen aanvallen van quantum computers. In de komende jaren zal de impact van quantum computing op de cryptomarkt waarschijnlijk nog verder toenemen.

Nieuw en snel groeiend in de computerwereld

Quantum computers zijn een nieuw en snel groeiend fenomeen in de computerwereld, met het potentieel om een ​​grote impact te hebben op de cryptomarkt. Dit komt door het feit dat quantum computers in staat zijn om heel snel bepaalde berekeningen uit te voeren die normale computers niet kunnen maken. Dit maakt ze in sommige gevallen heel gevaarlijk voor cryptosystemen, omdat ze in staat zijn om bepaalde soorten codes te breken die normale computers niet kunnen.

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen