Wat is Regtest?

Het Regression Test Network, vaak bekend als regtest, is een blockchain die parallel aan het Bitcoin blockchain netwerk in actie is. In plaats van gebruikt te worden voor openbare transacties is het bedoeld voor privé ontwikkeling. Toch werkt het bijna hetzelfde als het Bitcoin netwerk. Wat is Regtest en hoe werkt het? In dit artikel leggen we het je graag uit!

Wat is Regtest?

Omdat de munteenheden op zogeheten Regtest netwerken niet te gelde gemaakt worden, is Regtest in dit opzicht vaak vergelijkbaar met een testnet. Bovendien heeft regtest geen mining moeilijkheidsgraad. Het is alleen bedoeld voor gebruik bij privé testen en externe verbindingen zijn uitgeschakeld. Dit maakt het mogelijk voor een Regtest gebruiker om een onbeperkt aantal blokken te delven, wat het testproces vereenvoudigt.

Wat is het verschil tussen Testnet en Regtest?

Testnet is een openbaar test-blokketen netwerk dat functioneert op een manier die erg lijkt op de mainnet blokketen. Het heeft echter geen waarde die met Bitcoin verbonden is. Het is daarom veilig om op deze manier bepaalde functies uit te proberen.

Wat zijn de voordelen van Testnet?

Testnet brengt een aantal voordelen met zich mee, te weten:

 • Het lijkt aanzienlijk meer op de werking van het mainnet.
 • Het stelt je in staat toepassingen nauwkeuriger te testen, waarbij de transactiesnelheid bepaald wordt door de tijd die het mining proces nodig heeft om het volgende blok voor de blockchain te identificeren.
  Je kunt de prestaties van je toepassing onder nauwkeuriger omstandigheden bijhouden.
 • Het testen van je toepassing hoeft niet met echte Bitcoins plaats te vinden.

Wat zijn de nadelen van Testnet?

Wees je ook bewust van de nadelen van Testnet, namelijk:

 • Omdat we munten uit faucets kunnen halen hebben ze geen waarde.
 • Testnet is trager dan Regtest
 • Omdat iedereen kan meedoen, vindt er veel “testen” plaats, waardoor het netwerk onbetrouwbaar wordt om te gebruiken bij het ontwikkelen van toepassingen.

Wat is de Regtest mode?

Regtest mode (ook bekend als regressietest) creëert een private blockchain waarin je de parameters naar eigen keuze kunt instellen. Dit wordt vaak gebruikt als het niet nodig is om met enkele andere peers of blokken te communiceren.

Wat zijn de voordelen van Regtest?

Je hoeft niet te wachten tot blokken gemined zijn en je hebt geen internet verbinding nodig.

 • Regtest is sneller en veiliger.
 • Je hebt volledige controle over de snelheid en het testen.

Wat zijn de nadelen van Regtest?

Het is ook goed om je bewust te zijn van de nadelen van Regtest, te weten

 

 • Het heeft geen realistische mainnet ervaring.
 • Je kunt geen functionaliteit testen die verbindingen met willekeurige peers of blokken nodig heeft.
Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen