Wat is Solidity?

Solidity is een programmeertaal ontwikkeld door Ethereum. De kans is groot dat je wel eens van dit digitale platform hebt gehoord. Ethereum is qua kapitalisatie namelijk de op één na grootste cryptocurrency, hoewel we niet weten wat de toekomst brengt. Het gebruikt Solidity als programmeertaal, maar wat is het precies? In dit artikel vertellen we je alles over wat je er over moet weten.

Wat is Solidity?

Solidity is een programmeertaal die door het Ethereum netwerk team gemaakt is voor het ontwerpen en maken van smart contracts op de blockchain. Deze verwijzen naar programmacodes op hoog niveau die in EVM of Ethereum Virtual Machine gecreëerd worden voordat ze de blockchain bereiken om uitgevoerd te worden.

Wat doet Solidity?

De programmeertaal Solidity is in staat om smart contracts te maken die in bedrijfslogica geïmplementeerd zijn. Ook kan het een keten van transacties binnen het blockchain systeem genereren én codes op machineniveau maken.  De meeste van zijn coderingen vertonen gelijkenis met de C en C++ taal. De meeste solidity architectuur is rechttoe rechtaan te leren en gemakkelijker te begrijpen.

Welke andere functies heeft Solidity?

Solidity presenteert ook alle andere functies van gewone of populaire programmeertaal, zoals variabelen, functies, klassen, rekenkundige bewerkingen, string manipulaties en andere centrale en minder belangrijke begrippen. Solidity is relatief nieuw op de markt in vergelijking met de vele programmeertalen die in de wereld beschikbaar zijn. Toch is het een van de populairste in de wereld. Door zijn verbondenheid met de cryptowereld leren veel ontwikkelaars op deze manier coderen.

Welke gegevenstypen zijn compatibel met Solidity?

Solidity ondersteunt alle beschikbare gegevenstypen die je in andere object-georiënteerde programmeertalen ziet. Zo zijn onder andere de volgende gegevenstypes compatibel met Solidity:

  • Booleaans: Deze gegevenssoort geeft 1 terug als de voorwaarde waar is en 0 als ze onwaar is. Het hangt allemaal af van de status van de voorwaarden.
  • Integers: In Solidity heb je toegang tot getekende of niet-getekende gehele getallen. Runtime verwachtingen, uint8, eenheid256, zijn compatibel met Solidity.
  • String: Enkele of dubbele aanhalingstekens.
  • Modifier – Modifier controleert of de voorwaarde rationeel is alvorens de smart contract code uit te voeren.
  • Array: Zoals andere OOP object-georiënteerde programmeertalen, ondersteunt Solidity enkelvoudige en meerdimensionale arrays in zijn coderingsplatform.

Wat zijn de voordelen van programmeren met Solidity?

Solidity heeft zeker een voorsprong op andere op thereum gebaseerde programmeertalen. Het bevat namelijk de volgende unieke voordelen:

  • De solidity programmeertaal maakt complexe gegevenstypen en lidvariabelen mogelijk/
  • Solidity biedt ook een Application Binary Interface of ABI om type veiligheid mogelijk te maken. Als de compiler een gegevenstype mismatch ontdekt, genereert ABI een fout in het systeem.
  • Het kan gebruikersgerichte specificaties omzetten in taal die machines kunnen begrijpen.

Waarom zijn blockchain ontwikkelaars enthousiast over Solidity?

Veel ervaren blockchain ontwikkelaars of coderings enthousiastelingen die graag meer wilden leren over de cryptowereld hebben zich de essentiële functies van Solidity eigen gemaakt. Voor ervaren ontwikkelaars is het hanteerbaar om greep te krijgen op het nieuwe systeem, aangezien de meeste van zijn functionaliteiten dezelfde zijn als die van andere objectgeoriënteerde programmeertalen.

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen