Wat maakt een coin ‘mineable’?

Minen is een belangrijk onderdeel van crypto. Welke coins zijn het meest mineable en winstgevend? Dat is een lastige vraag om te beantwoorden. Het hangt echt af van de markt en nog diverse andere factoren. In dit artikel zetten we ze even voor jou op een rijtje.

Cryptocurrency: ‘the new kid on the block’

Cryptocurrency is een van de nieuwste innovaties in de wereld van het geld. Het is de ‘new kid on the block’ en heeft een verbazingwekkende technologie.  Er zijn veel verschillende soorten cryptocurrencies, sommige worden gemijnd door individuen terwijl andere worden gecreëerd door bedrijven of overheden. Hoewel er grote verschillen tussen cryptomunten zijn, hebben cryptocurrencies één ding gemeen: ze worden gecreëerd. Dit proces heet mining.

Welke manieren zijn er om te minen?

Als het gaat om minen zijn er twee hoofdtypen. De ene heet Proof of Work en de andere Proof of Stake. Bij de eerste variant moeten miners  veel werk verzetten om cryptomunten te creëren. Voor het proces zijn geavanceerde computers nodig en dat kost veel energie. Hoe meer mensen de cryptocurrency willen minen, hoe duurder het zal worden.

Wat is het verschil tussen Proof of Work en Proof of Stake?

Proof-of Stake is veel eenvoudiger en vereist niet zoveel energie. Het gebruikt ten eerste een wiskundige formule die bepaalt hoeveel munten er in omloop zijn en hoeveel munten er gecreëerd kunnen worden. Ten tweede vindt het valideren van transacties en het creëren van blokken op de blockchain plaats wanneer gebruikers hun cryptomunten inzetten (staken). Hoe meer cryptomunten een gebruiker heeft, hoe groter de kans dat hij of zij transacties mag verifiëren. Dit is energievriendelijker dan Proof of Work.

Wanneer is een coin mineable?

Of een coin mineable is hangt onder andere af van de munt zelf. Al eerder schreven we dat meer interesse van gebruikers vaak hogere kosten betekent.  Als je een hele makkelijke munt hebt, dan is het makkelijk te minen. Je hebt echter ook munten die veel lastiger zijn om te minen. Dit heeft te maken met de waarde. Als een cryptomunt 1.000 dollar waard is, dan zal het veel moeilijker zijn om te ontginnen dan als het maar 10 euro waard is. Waarschijnlijk heeft een munt met meer waarde meer gebruikers en transacties en dit is van invloed op het netwerk en het mining proces.

Waarom het gebruik van een cloud miner handig is

Heb je een munt dat gemakkelijk te minen is? Dan is het zeker mineable te noemen. Dat is fijn, maar je bent er nog lang niet. Het is belangrijk dat je snel en effectief mined. Daarom raden wij het gebruik van een cloud miner aan. Dit is een programma dat draait op een server in de cloud. Het stelt je in staat te delven zonder iets te hoeven downloaden. Je hoeft alleen maar een klein bedrag te betalen om de dienst te gebruiken.De cloud miner stelt je in staat om de munt snel te minen. Daardoor is de kans op het verdienen van geld met mining een stuk groter.

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen