Wat zijn bags en waarom hebben investeerders ze in het bezit?

Als het goed is ben je in het bezit van één of meerdere cryptomunten of tokens. Of misschien overweeg je om te investeren in digitale valuta’s. In beide gevallen kom je vroeg of laat de term ‘bags’ tegen. Wat is het precies en waarom spreken investeerders soms van ‘heavy bags’? In dit artikel leggen we het je graag uit.

Wat zijn bags?

De term ‘bags’ wordt gebruikt voor de cryptocurrencies en/of tokens die iemand in zijn of haar wallet heeft. Meestal is er sprake van een grote hoeveelheid cryptomunten, of het nu een of meerdere projecten betreft. Wanneer de waarde vrij hoog is spreken investeerders van ‘heavy bags’. 

wat zijn bags

Wat zijn bagholders?

Crypto beleggers die langere tijd een ‘bag’ hebben worden ‘bagholders’ genoemd. Soms komt het voor dat de koers van een bepaalde cryptomunt of token sterk daalt. Daar kunnen allerlei oorzaken voor zijn, zoals slecht nieuws, technologische problemen en/of politieke ontwikkelingen. Desondanks houden sommige beleggers vast aan hun bags omdat ze geloven dat het tij ooit zal keren. Ze denken dat er ondanks de bearmarket (een periode van sterke koersdalingen) ooit weer licht aan de horizon zal verschijnen.  Het grootste deel van de investering is inmiddels verloren, maar de belegger peinst er niet over om te verkopen. In feite houdt hij of zij een zak met (crypto) aandelen vast die op een gegeven moment waardeloos zijn.

Waarom hebben sommige investeerders waardeloze bags?

Er zijn verschillende redenen waarom iemand uiteindelijk met een aantal bags met nog maar weinig waarde eindigt. Sommige beleggers veranderden in bagholders omdat ze de markt niet op de voet volgen. De interesse in een cryptocurrency of token is simpelweg verdwenen. Iemand heeft bijvoorbeeld ooit tokens gekocht tijdens een ICO en is dat straal vergeten. De waarde van de tokens is inmiddels zo gedaald dat verkopen volgens de bagholder weinig zin meer heeft.

Het dispositie effect

Naast verdwenen interesse is er ook het dispositie effect dat het gedrag van beleggers negatief kan beïnvloeden. Dit houdt in dat sommige mensen de neiging hebben om hun verlieslijdende bags vast te willen houden, terwijl ze bags die wel winst maken snel verkopen. De reden daarvoor is simpel: mensen houden niet van verliezen en willen het liefst alleen maar winnen.

Vergelijk de beste Crypto brokers

Benieuwd waar je het beste crypto kunt kopen? Ik heb ervaring met talloze brokers en exchanges waar je digitale munten kan kopen. Ik heb ze getest op basis van tarieven, aanbod, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Onderstaande drie brokers komen als beste uit de test. Met het gratis account kun je alvast bekijken welke crypto broker het beste bij je past.

Meest gekozen

4/5

9,4/10 Beoordeling

litebit
4/5

9,0/10 Beoordeling

bitcoin meester review
4/5

8,9/10 Beoordeling

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen