Wat zijn Bits en wat hebben ze te maken met Bitcoin?

Bitcoin heeft de afgelopen jaren een spectaculaire groei doorgemaakt. Samen met de koers steeg het aantal investeerders van over de hele wereld. Wist je dat Bitcoin bestaat uit een aantal subeenheden die ‘Bits’ worden genoemd? We vertellen je er graag alles over.

Wat zijn Bits?

‘Bits’ is de benaming voor subeenheden van Bitcoin. Centi-bitcoin (cBTC) is 0,01 – terwijl de kleinste eenheid van waarde, te weten 0,00000001, wordt aangeduid als een Satoshi. Sommige mensen willen graag dat Bitcoin in nog kleinere eenheden wordt verdeeld.  Daardoor wordt het eenvoudiger om betalingen te kunnen doen, hetgeen de adoptie van Bitcoin zal vergroten. Als de cryptomunt nog veel groter wil worden zal het echte producten en oplossingen moeten bieden.  

wat zijn bits

Waarom wordt Bitcoin ‘digitaal goud’ genoemd?

Bitcoin wordt vaak ‘digitaal goud’ genoemd. De reden daarvoor is simpel: zowel de cryptomunt als goud hebben een beperkt aantal in omloop. Er zullen namelijk nooit meer dan 21 miljoen Bitcins bestaan. Je zou kunnen stellen dat in termen van orde van grootte één Bitcoin te vergelijken is met “100 kilo” goud. Dit contrast laat maar nog eens zien hoe groot Bitcoin is. Toch klinkt het fijner als Bitcoin in Bits wordt weergeven. Stel je voor dat 1 Bitcoin 9000 dollar waard is. Een Bit is in dat geval 0,009 dollar, wat veel mensen fijner in de oren klinkt.

Bits en psychologie

Maar waarom vinden mensen ‘Bit’ nu fijner? Dat heeft alles te maken met psychologie. Psychologen én marketingspecialisten hebben bewezen dat een kleine aanpassing van een getal al een enorm effect heeft. Neem bijvoorbeeld ’19.95 euro’ in plaats van ’20 euro’. Het blijkt dat een product van 19.95 euro sneller wordt verkocht dan een product van 20 euro, ook al is het verschil slechts 5 cent.

Vergelijk de beste Crypto brokers

Benieuwd waar je het beste crypto kunt kopen? Ik heb ervaring met talloze brokers en exchanges waar je digitale munten kan kopen. Ik heb ze getest op basis van tarieven, aanbod, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Onderstaande drie brokers komen als beste uit de test. Met het gratis account kun je alvast bekijken welke crypto broker het beste bij je past.

Meest gekozen

4/5

9,4/10 Beoordeling

litebit
4/5

9,0/10 Beoordeling

bitcoin meester review
4/5

8,9/10 Beoordeling

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen