Wat zijn bots en waarom zijn ze zo nuttig op de cryptomarkt?

Wie actief is op de cryptomarkt krijgt er vroeg of laat mee te maken: de volatiliteit van de markt. De koers van een cryptomunt of token kan binnen enkele seconden zeer sterk fluctueren. Het is daarom belangrijk om de markt goed in de gaten te houden. Maar crypto beleggers moeten net als gewone mensen ook slapen. Zodoende gebruikt men soms speciale bots. Wat zijn dit en hoe gebruik je ze zelf?

Waarin verschilt de cryptomarkt van de aandelenmarkt?

Een groot verschil tussen crypto en aandelen is dat het eerstgenoemde fenomeen 24 uur per dag en 7 dagen in de week actief is. De cryptomarkt kent in tegenstelling tot de aandelenbeurs geen sluitingstijd. Dit betekent dus dat je kunt handelen in cryptocurrencies wanneer je maar wilt. Het maakt niemand uit dat je bij wijze van spreken om 3 uur ’s nachts nog een transactie verricht. Maar we weten allemaal dat een mens slaap nodig heeft. Het is simpelweg onmogelijk om crypto altijd in de gaten te houden. Bovendien is het ontbreken van een goede nachtrust niet bevorderlijk voor je kwaliteiten als trader.

wat zijn crypto bots

Wat zijn crypto bots en waarom komen ze goed van pas?

Het is best een uitdaging om snel en effectief te reageren op prijsveranderingen. Het gaat de hele dag door en niemand beschikt over de superkracht om altijd goede trades te doen. Bovendien werken exchanges vanwege vertragingen bij transacties ook niet altijd mee. Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem in de vorm van bots. Dit zijn geautomatiseerde hulpmiddelen die zonder menselijke interventie trades en transacties uitvoeren.

Wat zijn de voor- en nadelen van bots?

Niet iedereen is het eens met het gebruik van bots omdat ze wellicht gehackt kunnen worden. Aan de andere kant werken trading bots zeer efficiënt omdat ze zich niet laten leiden door emoties. We hebben de voor- en nadelen van crypto bots even voor je op een rijtje gezet:

Voordelen crypto bots:

  • Ze werken snel en efficiënt en kunnen meerdere taken tegelijkertijd uitvoeren.
  • Ze zijn in staat om snel te reageren en te handelen. Crypto bots hebben in tegenstelling tot mensen geen last van twijfels.
  • Ze zijn 24/7 actief en worden nooit moe.

Nadelen crypto bots:

  • Controle is af en toe nodig om te zien of de crypto bots nog goed werken
  • Zoals gezegd kunnen bots gehackt worden. De blockchain kan niet worden gemanipuleerd,
  • maar het is hackers in het verleden al wel gelukt om in te breken bij hackers en/of bots.

Welke soorten bots bestaan er?

Tegenwoordig bestaan er verschillende soorten bots. Veel traders zijn enthousiast over zogeheten ‘arbitrage bots’. Dit hulpmiddel onderzoekt de prijzen van verschillende exchanges en maakt trades op basis van discrepanties, oftewel prijsverschillen. Exchanges passen de prijs van een bepaalde crypto soms te traag aan. Bots die snel genoeg handelen weten daarvan te profiteren en bezorgen jou winst. Andere bots houden zich niet bezig met arbitrage, maar focussen zich bijvoorbeeld op historische prijsgegevens. Dit is een goede optie voor crypto beleggers die handelsstrategieën op basis van prijsgeschiedenis willen gebruiken. 

Wat is de toekomst van bots?

Inmiddels is wel duidelijk dat je wat betreft bots veel keuze hebt. Maar wat zijn nu de meest populaire crypto bots van het moment?

Bij deze de top 5:

  • Shrimpy.io: Ideaal om crypto exchanges met elkaar te verbinden
  • Cryptohopper: Heel all-round
  • CryptoHero: Populair mobiel platform
  • WunderBit: Geschikt voor social trading

Zo gebruik je bots op de juiste manier

De recente crypto geschiedenis heeft uitgewezen dat bots zeer effectief kunnen zijn. Menig crypto trader heeft er al winst mee gemaakt. Misschien overweeg jij ook wel om er een te gebruiken. We raden aan om je uitgebreid te verdiepen in de verschillende bots die er bestaan. Je moet namelijk wel weten hoe je ze het beste kan gebruiken. Kennis is macht, dus neem er de tijd voor. Uiteindelijk pluk je daar zeker de vruchten van!

Vergelijk de beste Crypto brokers

Benieuwd waar je het beste crypto kunt kopen? Ik heb ervaring met talloze brokers en exchanges waar je digitale munten kan kopen. Ik heb ze getest op basis van tarieven, aanbod, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Onderstaande drie brokers komen als beste uit de test. Met het gratis account kun je alvast bekijken welke crypto broker het beste bij je past.

Meest gekozen

4/5

9,4/10 Beoordeling

litebit
4/5

9,0/10 Beoordeling

bitcoin meester review
4/5

8,9/10 Beoordeling

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen