Wat zijn candles en hoe herken je ze?

Wil je graag succes boeken als crypto handelaar? Duik dan in de boeken of breng uren door in de krochten van het internet op zoek naar informatie over buy walls, sell walls, orderboeken en candles. Deze kennis heb je namelijk hard nodig om te profiteren van koersstijgingen én dalingen. Wat zijn candles en welke rol spelen ze bij grafiek analyse? Lees snel verder voor het antwoord.

Wat zijn candles?

Candles zijn geen uitvinding van de relatief jonge cryptomarkt. Het is een fenomeen waar beurshandelaren altijd al mee te maken gehad. Kort samengevat is een candlestick een manier om de prijsactie van een valuta in de tijd weer te geven. Een candlestick is te herkennen aan de balkvorm. Een andere naam voor de balkvormen is ‘candles’. Ze kunnen variëren van hoogte en kleur. Maar het meest belangrijke om te weten is dat candles veel zeggen over de koers en prijsactie van cryptomunten.

candles

Welke soorten candles bestaan er?

Er bestaan vier soorten candlesticks: open, dicht, hoog en laag.  De eerstgenoemde candle betreft de prijs van een (crypto) aandeel wanneer het handelen op de markt begint. Dit wordt ook wel de openingsprijs genoemd. Wanneer deze periode eindigt is er sprake van een ‘close’, oftewel een dichte candle.  Een hoge candle geeft de hoogste prijs tijdens een handelssessie weer. Een lage candle doet juist het tegenovergestelde en toont dus de laagste prijs tijdens een bepaalde trading periode.

Tijdsframe

Candles geven altijd een bepaald tijdsframe weer. Als crypto trader kun je zelf de handelsperiode instellen, variërend van 1 minuut tot bijvoorbeeld 30 minuten, 5 uur of een dag. Vervolgens kun je de grafiek en de candle in een zelfgekozen tijdsbestek analyseren.

Twee kleuren

De candles hebben twee kleuren waarmee ze een koersstijging of koersdaling aangeven, namelijk rood (daling) of groen (stijging). Op het moment dat de slotkoers boven de openingsprijs stijgt is er sprake van een ‘bullish’ scenario. De omgekeerde situatie komt natuurlijk ook voor. Een rode candlestick is ‘bearish’ en komt voor als de sluitingsprijs daalt onder de openingsprijs.

Veel verandering

Het is goed om te beseffen dat candlesticks niet lang hetzelfde zijn. De situatie kan in de vaak volatiele cryptomarkt elk uur anders zijn. Het komt best vaak voor dat candlestick van 4 uur met een opening van 15 euro een uur later 20 euro kan zijn. In een dergelijke situatie ziet de candlestick er al heel anders uit

Hoe handel je op basis van candlesticks?

Als crypto trader wil je natuurlijk profiteren van de volatiliteit van de markt. Je bent zeker niet de enige. Het gebruik van een intra-dag tijdsframe is een veelgebruikte optie onder handelaars. Doorgaans betreft dit een tijdsframe van 1, 2, 4 of 12 uur. Wil je liever op de lange termijn handelen? Kies dan voor candlesticks die een dag, week of maand representeren.  We wensen je hoe dan ook veel succes met traden!

Vergelijk de beste Crypto brokers

Benieuwd waar je het beste crypto kunt kopen? Ik heb ervaring met talloze brokers en exchanges waar je digitale munten kan kopen. Ik heb ze getest op basis van tarieven, aanbod, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Onderstaande drie brokers komen als beste uit de test. Met het gratis account kun je alvast bekijken welke crypto broker het beste bij je past.

Meest gekozen

4/5

9,4/10 Beoordeling

litebit
4/5

9,0/10 Beoordeling

bitcoin meester review
4/5

8,9/10 Beoordeling

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen