Wat zijn crypto orakels?

Crypto orakels zijn online diensten die gebruikers in staat stellen om op basis van bepaalde criteria te beslissen of ze in een bepaalde cryptocurrency moeten investeren. Deze diensten gebruiken algoritmen om te bepalen hoe waarschijnlijk het is dat een bepaalde munt stijgt of daalt in waarde. Veel orakels bieden een gratis proefperiode aan, waarna gebruikers een maandelijks of jaarlijks abonnement moeten afsluiten om toegang te krijgen tot de dienst.

Een waardevolle aanvulling voor beleggers

Crypto orakels kunnen een waardevolle aanvulling zijn op een belegger portfolio, maar het is belangrijk om te onthouden dat geen enkel systeem 100% nauwkeurig is. Sommige orakels hebben een beter track record dan andere, dus het is belangrijk om research te doen voordat u zich aanmeldt bij een dienst. Crypto orakels zijn een belangrijk onderdeel van de cryptomarkt. Hoewel er geen orakel is dat 100% nauwkeurig is, zijn sommige orakels beter dan andere.

Gegevens opvragen en verwerken

Crypto orakels zijn online diensten die bedrijven en individuen in staat stellen om gegevens op te vragen en te verwerken die buiten het blockchain-ecosysteem liggen. Dit kan betekenen dat ze informatie opvragen over veranderingen in de koers van een cryptocurrency of andere financiële markt, het weer, sociale media of zelfs het verkeer. Omdat deze diensten de eerste zijn die de informatie ontvangen, zijn ze in staat om snel te reageren en te handelen, waardoor ze een essentieel onderdeel zijn van het handelsproces. Crypto orakels zijn onmisbaar geworden in een markt die steeds meer gebaseerd is op gegevens en algoritmen.

Een scala aan functies

Crypto orakels bieden een scala aan functies, zoals het ophalen van prijs- en handelsgegevens, het aanbieden van nieuws en het uitvoeren van contracten. Ze zijn ontworpen om te communiceren met blockchain-netwerken, zodat ze gegevens kunnen verzamelen en verwerken die anders niet beschikbaar zijn. Crypto orakels zijn een belangrijk onderdeel van de DeFi-beweging (decentraliseerde finance), omdat ze een eenvoudige en veelzijdige manier bieden om toegang te krijgen tot gegevens en functies die anders moeilijk te verkrijgen zijn.

Soorten crypto orakels

Er zijn verschillende soorten crypto orakels, maar de meest populaire zijn Chainlink, Band Protocol, Augur en Gnosis. Ze bieden allemaal een unieke aanpak voor het leveren van data aan gebruikers en smart contracts.

Chainlink

Chainlink is een orakelnetwerk dat gebruikers toegang geeft tot externe gegevens via gedecentraliseerde orakels (DOs). Het heeft een netwerk van nodes die gegevens verzamelen van verschillende bronnen en deze dan vertalen in een vorm die smart contracts kunnen begrijpen. De Chainlink-nodes worden beloond voor het leveren van nauwkeurige gegevens, waardoor er een sterke prikkel is om de juiste informatie te leveren.

Band Protocol

Band Protocol is een ander orakelnetwerk dat gebruikmaakt van gedecentraliseerde orakels (DOs). In plaats van een netwerk van nodes, maakt Band Protocol gebruik van een netwerk van validators. Validators zijn gebruikers die gegevens verzamelen van externe bronnen en deze dan vertalen in een vorm die smart contracts kunnen begrijpen. De Band Protocol-validators worden beloond voor het leveren van nauwkeurige gegevens, waardoor er ook hier een sterke prikkel is om de juiste informatie te leveren.

Augur

Augur is een orakel-dienst die gebruikers toegang geeft tot marktprognoses. Het maakt gebruik van een unieke aanpak waarbij gebruikers weddenschappen afsluiten op toekomstige gebeurtenissen. De Augur-gebruikers die de juiste voorspellingen doen, worden beloond met een deel van de winst. Dit maakt het een uitstekende bron van gegevens, omdat er een sterke prikkel is om nauwkeurig te zijn.

Gnosis

Gnosis is een orakel-dienst die gebruikers toegang geeft tot een breed scala aan gegevens. Het maakt gebruik van een unieke aanpak waarbij gebruikers toegang tot gegevens krijgen via een veilige portal. De Gnosis-portal maakt gebruik van een aantal unieke security-maatregelen.

Gnosis biedt een veilige en betrouwbare orakel service, genaamd the Gnosis Safe. Deze service maakt gebruik van een unieke security-maatregel, genaamd the Multi-Sig, waarmee alleen de juiste gegevens door de portal worden gefilterd. Dit maakt de Gnosis Safe tot een van de meest veilige orakel services op het gebied van cryptocurrency.

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen