Wat zijn masternodes en hoe kun je er een passief inkomen mee genereren?

Steeds meer mensen streven er naar om een passief inkomen te genereren. Wist je dat dit zeker mogelijk is met crypto? En niet alleen door je cryptomunten langere tijd te bewaren (staken). Een andere optie is het opzetten van een masternode. Wat is het precies en hoe werkt het?

Wat zijn masternodes?

Cryptocurrencies maken gebruik van een decentraal netwerk. Dit is complexe technologie dat onder andere gebruik maakt van een server genaamd de masternode. Je kunt het zien als een computer die binnen het netwerk een aantal diensten verleent. Denk bijvoorbeeld aan het direct uitvoeren van transacties en het verbeteren van de privacy ervan. Daarnaast bepalen masternodes soms het beleid van een cryptocurrency project. Zo mogen sommige masternode houders binnen een project stemmen over bepaalde voorstellen. Tenslotte gebruiken sommige crypto start ups beloningssystemen. Dankzij masternodes is het mogelijk om gebruikers op een passende manier te belonen.

Hoe kun je met masternodes een passief inkomen verdienen?

Het is belangrijk dat iedere crypto transactie snel en efficiënt wordt uitgevoerd. Dankzij een masternode is dit gelukkig geen enkel probleem. Het maakt directe transacties mogelijk zonder dat de privacy van de gebruiker in het geding komt. Al eerder schreven we over het genereren van een passief inkomen met crypto. Tegenwoordig is het voor iedereen mogelijk om een masternode op te zetten. Voor jouw werk op de server ontvang je een passende beloning in de vorm van crypto. Hoeveel je precies krijgt uitbetaald verschilt per cryptoproject. Soms keren masternodes meerdere keren per dag uit, maar een keer per 24 uur komt ook voor.

Hoe investeer je in een masternode?

Een masternode opzetten voor een passief inkomen klinkt veel investeerders als muziek in de oren. Er kleven echter ook nadelen aan. Zo heb je vaak een minimaal aantal cryptomunten van een bepaald project nodig. Vaak gaat het om behoorlijk grote aantallen. Hoe meer waarde de digitale munt heeft, hoe meer je dus moet investeren. Op dit moment heb je voor PIVX bijvoorbeeld 10.000 coins nodig en voor Dash 1000.

Geavanceerde pc nodig

Naast een grote hoeveelheid cryptomunten moet je over een geavanceerde computer beschikken om masternodes te kunnen opzetten. Ook dit is een vrij grote investering.  Bovendien moet de pc niet alleen geavanceerd zijn, maar ook voldoende ruimte bieden. Alleen dan kun je de blockchain downloaden. Stel daarnaast altijd een zogeheten ‘statisch IP-adres in’. Daardoor kan iedereen binnen het netwerk zien dat jij de masternode bezit.

Online wallet 24/7

Tenslotte is het belangrijk om je digitale wallet 24/7 online te houden. Daardoor profiteer je het meeste van het passieve inkomen dat je uit de masternode haalt. Wij raden het gebruik van een Virtual Private Server (VPS) aan, zodat je digitale portemonnee nooit offline gaat.

Hoe kies je een geschikt project met masternodes?

Natuurlijk is het kiezen van een cryptoproject niet eenvoudig. Er zijn er immers duizenden op de markt en elke dag komen er nieuwe bij. En niet ieder project eindigt als een succes. Verdiep je daarom altijd in de producten en/of diensten die een start-up aanbiedt. Heeft het daadwerkelijk potentie en verwacht je dat mensen er gebruik van gaan maken? Een waardevol en nuttig crypto project wekt enthousiasme. In het meest gunstige geval kopen meer mensen de cryptomunt en stijgt de prijs. En daardoor verdien jij met je masternode een hoger passief inkomen. We wensen je veel succes!

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen