Wat zijn miners en waarom zijn ze zo belangrijk in de cryptowereld?

Cryptocurrency mining is een nieuwe technologie die is ontwikkeld door computerprogrammeurs en om een alternatieve manier te bieden om geld te verdienen. Het is een methode om cryptocurrencies te creëren. Dit kan worden gedaan door middel van een proces dat bekend staat als mining, waarvoor het gebruik van een computer nodig is. Een belangrijke taak in dit hele proces is weggelegd voor miners. Wat doen ze precies?

Wat zijn miners en wat doen ze?

Alle transacties op het netwerk moeten worden gecontroleerd. Pas na het uitvoeren van een ingewikkelde rekensom is het mogelijk om ze toe te voegen aan het netwerk. Miners nemen deze taak op zich. Ze lossen de ingewikkelde mathematische puzzel niet op met een rekenmachientje. In plaats daarvan gebruiken miners geavanceerde computerapparatuur. Door de som op te lossen kan de transactie worden toegevoegd aan het blok. De miner die dit als eerste voor elkaar krijgt ontvang een beloning in de vorm van crypto.

Wat is mining?

Mining is het proces van het oplossen van wiskundige problemen om transacties te valideren en het bestaan van nieuwe munten te bevestigen. Dit proces kan lang duren en veel rekenkracht vergen. In ruil voor deze inspanning ontvangt de mijnwerker een beloning in de vorm van nieuw geslagen cryptomunten.

Bitcoin minen

Dagelijks zijn miners van over de hele wereld actief om Bitcoins te minen. Dit betekent dat ze het proces uitvoeren om deze wereldberoemde cryptomunt te genereren. De eerste Bitcoin werd gemaakt in 2009 en mocht zich ‘s werelds eerste gedecentraliseerde digitale valuta noemen. Het is ondanks de komst van duizenden altcoins nog altijd de populairste en meest bekende cryptocurrency.

Gedecentraliseerde cryptocurrency

De creatie van Bitcoin werd mogelijk gemaakt door het gebruik van cryptografie, de studie van wiskunde die wordt gebruikt om informatie te beveiligen. Bitcoin is een gedecentraliseerde cryptocurrency, wat betekent dat er geen centrale autoriteit is die de creatie ervan regelt. Er is geen enkele entiteit die de aanvoer van Bitcoins controleert. In plaats daarvan wordt de hoeveelheid Bitcoins die er is bepaald door het aantal mensen dat meedoet aan het mining proces.

Wat is een mining pool?

Mining is een zeer complex proces. Het houdt in dat er wiskundige problemen worden opgelost en dat vervolgens transacties worden geverifieerd. De miner moet een oplossing vinden die aan de gegeven parameters voldoet. Pas dan ontvangt hij of zij een beloning. Het mining proces  vindt plaats in een netwerk van computers dat een “mining pool” wordt genoemd. De “mining pool” werkt samen om de wiskundige problemen op te lossen. De beloning wordt verdeeld onder alle leden van de pool. De beloning is gebaseerd op het aantal oplossingen dat is gevonden. De beloning wordt berekend met een formule die bekend staat als de ‘block reward’.

Tijdstempel

Om de block reward te krijgen, moet de miner een blok oplossen. Een blok is een verzameling transacties. Deze transacties worden gegroepeerd in een blok. Een blok bevat een tijdstempel, een hashwaarde en een verzameling transacties. De tijdstempel is een referentiepunt dat het tijdstip bepaalt waarop het blok werd gegenereerd en de hashwaarde is een unieke identificatie die het blok identificeert.

Transactie toegevoegd aan blockchain

De taak van miners bestaat erin het blok op te lossen door een oplossing te vinden die aan de gegeven voorwaarden voldoet. Als de oplossing correct is, wordt het blok gevalideerd en wordt de transactie in het blok toegevoegd aan de blockchain.

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen