Crypto en Trading Academy Review

Home » Crypto en Trading Academy Review

Op het internet staan talloze cursussen die uitleggen hoe je cryptocurrencies op een winstgevende manier verhandelt. In dit artikel reviewen we de Crypto en Trading Academy cursus van Madelon Vos. Het is een mooi totaalpakket waarbij je van begin tot eind wordt ingelicht over de wereld van digitale valuta. Oorspronkelijk waren het twee verschillende cursussen. Maar die zijn samengevoegd in één compleet geheel.

crypto en trading academy

Gratis trial online cursus Crypto en Trading Academy

De indeling van de review van de Crypto en Trading Academy cursus

In onze optiek is het doel van een cryptocursus om op een veilige manier geld te verdienen aan het traden van digitale munten. Daarvoor is het noodzakelijk om niet alleen een paar trucjes te kennen. Door de achtergrond van een onderwerp echt te begrijpen ben je veel zelfstandiger en schat je gevaren beter in. Bovendien heb je uiteindelijk niemand nodig om zelf cryptocurrencies te verhandelen. In deze review beoordelen we onder andere het nut, de kosten, de opbouw, de volledigheid en de complexiteit. Uiteindelijk presenteren we het eindoordeel en kom je te weten of de Crypto en Trading Academy cursus voor jou geschikt is.

Over de oprichter van de Crypto en Trading Academy: Madelon Vos

De vrouw achter de Crypto en Trading Academy heeft in de afgelopen jaren flink naam gemaakt in de wereld van cryptocurrencies. Met name om haar vermogen om te onderwijzen. Madelon Vos is bijvoorbeeld docent technische analyse en is drie jaar actief geweest als medepresentator van de  Cryptocast podcast van de BNR Nieuwsradio. Verder heeft ze verschillende columns over het onderwerp geschreven en creëert ze content voor haar YouTube kanaal en andere sociale media.

Kennis delen via MoneyTalks

Wellicht ken je Madelon Vos van de MoneyTalks community. Hierop wisselen geïnteresseerden kennis uit. Het is een mooie manier om als beginner je vragen aan meer ervaren beleggers en experts voor te leggen. Wanneer je meedoet aan de cursus de Crypto en Trading Academy krijg je 60 dagen gratis toegang tot deze community. Madelon zelf neemt ook regelmatig de tijd om vragen te beantwoorden en is een actief lid van de groep.

Voor wie is de cursus van de Crypto en Trading Academy geschikt?

Madelon Vos streeft ernaar om haar cursus zo toegankelijk mogelijk te maken. Tegelijkertijd zit er de nodige diepgang in. Je wordt dus vanaf je eerste stappen in de wereld van crypto’s bij de hand genomen. Maar je vergaart in het verloop van de cursus waardevolle kennis en kunde waarmee je echt zelf aan de slag gaat. Het instapniveau van dit lesprogramma is laag, maar Madelon Vos gaat complexe onderwerpen en modellen niet uit de weg.

De indeling van de Crypto en Trading Academy cursus

De opbouw van de Crypto en Trading Academy cursus is overzichtelijk en helder. De onderwerpen volgen elkaar in een logische volgorde op. Het begint allemaal relatief eenvoudig maar al verderop in de sessies ga je dieper in op de materie en komen analyses aan het bod. In totaal bestaat de cursus uit 12 modules die samen 36 lessen omvatten. De eerste 6 modules zijn een mooie introductie waarbij je vooral luistert. Samen vallen deze 6 onderdelen onder het eerste gedeelte: Bitcoin Basics & Cryptocurrencies. Daarna gaat Madelon Vos dieper in op de technische aspecten in het deel Handelen in Crypto m.b.v. Technische Analyse. Dit is oorspronkelijk ook de afscheiding tussen de twee cursussen. Tijdens deel één maak je kennis met cryptocurrencies en in het tweede deel ga je echt zelf aan de slag. Om zelf te oefenen krijg je toegang tot dezelfde software als Madelon Vos.

De duur en de volledigheid van deze cryptocursus

In totaal duren de videolessen ruim 6,5 uur. Een behoorlijke cursus dus waar je wel even voor moet gaan zitten. Met name omdat je naast de lessen waarschijnlijk nog wat gaat oefenen. Crypto en Trading Academy is zeker niet de langste cursus die je online kunt vinden. Maar het is wel een zeer volledig geheel en je stapt op elk niveau in. Voor beginners is het daarom niet noodzakelijk om je eerst in te lezen voordat je begint. De cursus is gemaakt met behulp van Huddle, een gebruiksvriendelijk platform waar je ook andere hoogwaardige cursussen te vinden zijn. Een bijkomstig voordeel is dat alle lessen dankzij Huddle net zo toegankelijk zijn op je smartphone als op je pc of laptop. De cursus kost samen €500,-. Dat is een behoorlijke investering maar toch nog stukken goedkoper dan een groot deel van de concurrentie. Hoewel daar ook wel cursussen tussen zitten met een grotere omvang.

Overzicht van de modules en hoofdstukken

In dit gedeelte van de review bespreken we de individuele modules en hoofdstukken. Hierdoor blijft de cursus overzichtelijk en weet je bovendien wat je progressie is. Dit zijn de modules in de Crypto en Trading Academy cursus:

 • Deel 1: Bitcoin Basics en Crypto’s
  • Module 1 – Introductie Bitcoin Basics & Crypto’s
  • Module 2 – Bitcoin en Cryptocurrencies
  • Module 3 – Hoe werkt een Bitcoin transactie?
  • Module 4 – Hoe werkt mining?
  • Module 5 – Geld Verdienen met Bitcoin en Cryptocurrencies
  • Module 6 – Investeren en Afsluiting
 • Deel 2: Handelen in crypto’s met technische analyse van A to Z
  • Module 7 – Introductie Technische Analyse
  • Module 8 – Grafiek
  • Module 9 – Koersbewegingen
  • Module 10 – Tools
  • Module 11 – De toolset van Madelon Vos
  • Module 12 – Investeren en Afsluiting
inhoud cursus crypto en trading academy

Overzicht en beoordeling van het eerste deel: Bitcoin basics en crypto’s

De eerste 5 modules zijn voornamelijk een introductie van het onderwerp. Je luistert met name naar wat Madelon Vos te vertellen heeft in een serie video’s. In totaal zijn het 16 lessen.

Module 1: Introductie Bitcoin Basics & Cryptocurrencies

De eerste module is relatief eenvoudig. Voor de meeste mensen met enige interesse in cryptocurrencies wordt hier weinig tot niets nieuws vertelt. Madelon Vos vertelt waarom zij is begonnen met cryptocurrencies en wat een digitale valuta is. De module bevat de volgende hoofdstukken:

 1. Inleiding
 2. Wat is Bitcoin?
 3. Waarom zou je Bitcoin gebruiken?
 4. Soort cryptocurrencies

Aangezien je al op deze site artikelen leest over cryptocurrencies, is het waarschijnlijk dat de eerste module van Crypto en Trading Academy je niet meteen compleet nieuwe inzichten geeft. Het lijkt meer op een module voor mensen die nog nooit van cryptocurrencies gehoord hebben. Voor de volledigheid van de cursus is het mooi meegenomen. Maar het is zeer onwaarschijnlijk dat iemand die voor een uitgebreide cursus betaalt nog amper weet wat een digitale munt is.

Module 2: Bitcoin en Cryptocurrencies

De tweede module is in vergelijking met de andere gedeeltes uit het eerste bedrijf behoorlijk praktisch. Je gaat samen met Madelon Vos een cryptocurrency kopen. Dat doet ze via het bekende platform Bitvavo.

 1. Manieren om Bitcoin en cryptocurrencies aan te schaffen
 2. Bitcoin kopen bij een Exchange
 3. Bitcoin kopen bij een broker
 4. Waar kan je betalen met Bitcoin?
 5. Bitcoin verkopen en versturen
 6. Waar kan je betalen met Bitcoin?
 7. Bitcoin veilig bewaren

Verder leer je praktische tips over het opslaan in een wallet. De tweede module is een mooie introductie voor het kopen en bewaren van je eerste cryptocurrencies. Voor een groot deel van de cursisten is het aantrekkelijk dat er meteen wordt begonnen met een praktijkgericht gedeelte. Hierdoor blijft de cursus levendig en wordt je niet doodgegooid met moeilijke begrippen en complexe theorieën.

wat is de crypto en trading academy

Module 3: Hoe werkt een Bitcoin transactie?

De derde module is een theoretische les. Madelon Vos vertelt je over de blockchain en hoe deze werkt. Het is niet de meest diepgaande analyse, maar het is zeker een interessant verhaal.

 1. Hoe werkt een Bitcoin transactie?
 2. De werking van blockchain

Net zoals de rest van de cursus is deze module kort maar krachtig, gezien de omvang van het onderwerp. De Crypto en Trading Academy cursus is voortreffelijk in complexe materie in hapklare blokken uitleggen.

Module 4: Hoe werkt Mining?

Net zoals blockchain is mining een onderwerp dat je zo ingewikkeld kan maken als je zelf wilt. De Crypto en Trading Academy krijgt het wederom voor elkaar om relatief veel informatie op een eenvoudige manier uit te leggen. Hierdoor ga je waarschijnlijk in hoog tempo door de cursus heen. Dat is prettig, maar echte cryptonerds zijn waarschijnlijk op zoek naar meer diepgaande kennis.

Module 5: Geld Verdienen met Bitcoin en Cryptocurrencies

Dit is de kortste module van de cursus. In een video van 15 minuten vertelt Madelon Vos hoe je geld verdient met het traden van crypto’s. Het is in feite niet meer dan een korte introductie voor het tweede deel van de cursus: Handelen in crypto’s met technische analyse van A to Z. Hier wordt dan ook rechtstreeks naar verwezen.

Module 6:  Investeren en Afsluiting

Dit is wederom een module van slechts 1 hoofdstuk. Je hoort het een en ander over de risico’s van het traden van cryptocurrencies. Het is nooit weg om hier nog een keer uitvoerig over voorgelicht te worden. Verder is module 6 min of meer een samenvatting van het eerste deel van de cursus.

Bitcoin Basics en Crypto’s: nuttig maar niet heel diepgaand

Het eerste deel van de cursus is een heldere intro voor cryptocurrencies en het traden ervan. Madelon Vos krijgt het voor elkaar om relatief veel informatie in korte tijd over te brengen. Bovendien is het allemaal zeer begrijpelijk, zelfs wanneer je amper weet wat een digitale munt is. Dat is ook meteen een beetje het zwakke punt van dit deel. Want deelnemers die zich her en der hebben ingelezen leren waarschijnlijk weinig nieuws. Het is echt een cursus voor beginners die bij wijze van spreken gisteren voor het eerst van cryptocurrencies hebben behoord. Je maakt op een leuke manier kennis met het onderwerp. Maar wanneer je een middag online artikelen leest over cryptocurrencies kom je in mum van tijd meer te weten. We waarderen overigens wel dat Madelon Vos helemaal bij het begin begint. Want hierdoor blijft het voor iedereen begrijpelijk. Bovendien is het mooi meegenomen dat in module 2 direct de praktijk van crypto traden aan bod komt.

bitcoin en crypto

Overzicht en beoordeling van het tweede deel: Handelen in Crypto m.b.v. Technische Analyse

In het tweede deel van de cursus, vanaf module 7, ga je zelf aan de slag aan de hand van speciale tools voor het maken van analyses. Uiteraard word je bij de hand genomen en oefen je eerst in een veilige omgeving.

Module 7: Introductie Technische Analyse

Het eerste gedeelte van het tweede deel is wederom een introductie. Je maakt onder andere een account aan bij Tradingview. Madelon Vos vertelt dat het belangrijk is om de laatste ontwikkelingen te volgen wanneer je efficiënt wenst te beleggen. Ze gaat een aantal websites langs waar je eerlijke en relevante informatie vindt.

 1. Inleiding
 2. Agenda
 3. De basis voor een goede start

Module 8: Grafiek

In dit deel begint de cursus met het introduceren van grafieken. Zoals je uit de onderstaande hoofdstukken wellicht al op kan maken is deze kennis vrij basaal, maar wel onmisbaar wanneer je cryptocurrencies gaat traden.

 1. Soorten grafieken (lijn, bar, JC, HA)
 2. Het lezen van candlesticks
 3. De Exchange

Madelon vertelt onder andere wat het verschil is tussen een lijngrafiek en een staafdiagram (bar chart). Verder komen begrippen zoals trading pairs en stop limit order aan bod.

Module 9: Koersbewegingen

Aan de hand van trends leer je in module 9 wat goede momenten zijn om in te stappen of om je cryptocurrencies juist te verkopen.

 1. Trends
 2. Steun- en weerstandslijnen
 3. Long vs. Short

Madelon Vos geeft praktische uitleg en aan de hand van enkele handige tips leer je hoe je in de toekomst zelf de beste momenten bepaalt om over te gaan tot koop of juist verkoop.

Module 10: Tools

In deze module wordt het echt technisch. Eerlijk gezegd is dit toch wel het deel waarom je kiest voor een cursus en niet gewoon wat artikelen op het internet leest. Het is de langste module en ook verreweg de meest diepgaande. Zo leer je hoe je wiskundige modellen inzet om bepaalde momenten in de koersen te herkennen en te voorspellen. Je hoeft hier overigens niet zelf allerlei berekeningen voor uit te voeren. Want de meeste mathematische modellen zijn als extra tool toegevoegd aan het programma Tradingview. Hier laat je bijvoorbeeld met een druk op de knop de rij van Fibonacci los op een koersgrafiek. De hoofdstukken zijn:

 1. Volume
 2. Fibonacci
 3. Patronen
 4. Indicatoren
 5. RSI
 6. Moving Average
 7. Moving Average Convergence Divergence (MACD)
 8. Stochastics
 9. Bollinger Bands
 10. On Balance Volume

Madelon Vos weet op een praktische manier complexe materie over te brengen in deze module. Zelfs wanneer op school slecht was in wiskunde haal je nuttige informatie uit dit deel van de cursus.

Module 11: De toolset van Madelon Vos

In deze module vertelt Madelon Vos welke tools volgens haar het belangrijkst zijn en in welke volgorde je ze het beste inzet. Je leert ook hoe je verschillende indicatoren met elkaar vergelijkt om tot een logische conclusie te komen.

Module 12: Investeren en Afsluiting

De laatste module is in feite het slotwoord. Je hoort andermaal wat volgens Madelon Vos de beste tools en strategieën zijn. Het is een mooie afsluiting van de cursus maar je leert er weinig nieuws.

Handelen in Crypto m.b.v. Technische Analyse: praktijkgericht en overzichtelijk

Het tweede deel van de cursus is wat ons betreft een stuk interessanter dan het eerste deel. Je leert praktische handelingen uit te voeren en krijgt toch nog de nodige onderbouwing. Met name module 10 is de moeite waard. Voor veel deelnemers is dit de module waar de cursus echt om draait. Vergeleken met dit gedeelte zijn de andere modules niet veel meer dan een lange introductie.

gratis cursus madelon vos

Sterke en zwakke punten van de Crypto en Trading Academy cursus

Crypto en Trading Academy cursus is een zeer overzichtelijk opgezet geheel. Madelon Vos heeft knap werk geleverd door het simpel te houden en toch nog achtergrondinformatie mee te geven. De cursus is relatief praktisch. In het tweede deel ga je bijvoorbeeld samen met Madelon Vos aan de slag om analyses uit te voeren.

Het eerste deel van de cursus is echt voor beginners. Dat is leuk als je nog niets over cryptocurrencies weet. Maar de meeste mensen met interesse in het onderwerp hebben waarschijnlijk al de nodige kennis wanneer ze met een cursus van €500.- beginnen. De gratis 60 dagen toegang tot MoneyTalks is een leuke en waardevolle toevoeging.

We hadden wel graag iets meer visuele ondersteuning gezien bij de eerste lessen. Vaak is het alleen Madelon Vos die in de camera kijkt en haar verhaal vertelt. Dat doet ze op een heldere en duidelijke manier. Maar een paar extra grafieken of relevante afbeeldingen zouden helpen om bepaalde dingen nog beter en sneller te verklaren.

Tijdens de lessen worden de belangrijkste onderdelen besproken of op z’n minst benoemd. Deze cursus heeft met opzet een laag instapniveau en gaat niet overdreven diep op materie in. Je leert precies wat je nodig hebt om te traden. Een echte expert zul je dus niet worden wanneer je de lessen van de Crypto en Trading Academy voltooid. Tegelijkertijd gaat Madelon Vos complexe stof niet uit de weg. Hierdoor weet je wel waar je verder moet zoeken als je meer wilt weten. Bijvoorbeeld wanneer je bovenmatig geïnteresseerd raakt in de berekeningen achter de Bollinger Bands.

Eindoordeel over de Crypto en Trading Academy cursus

De Crypto en Trading Academy Review is absoluut een interessante en leerzame cursus. Hoewel de eerste gedeeltes voor een groot deel van het publiek wellicht iets te simpel is. Ondanks alles is het lage instapniveau zeker te waarderen. In latere gedeeltes van de cursus ga je praktisch aan de slag en leer je over wiskundige modellen die je helpen bij het maken van beslissingen. De Crypto en Trading Academy cursus is gestroomlijnd en stoomt je in iets meer dan 6 uur klaar voor het zelfstandig traden van cryptocurrencies. Dat is op zich al een prijzenswaardige prestatie. Voor een bedrag van €500,- is dit zeker een waardevolle cursus. Hoewel je wellicht meer nodig hebt om echt een deskundige te worden.

crypto en trading academy

Gratis trial online cursus Crypto en Trading Academy

Gerelateerde artikelen

Meestgestelde vragen

Wie is de oprichter van de Crypto en Trading Academy: Madelon Vos?

De vrouw achter de Crypto en Trading Academy heeft in de afgelopen jaren flink naam gemaakt in de wereld van cryptocurrencies. Met name om haar vermogen om te onderwijzen. Madelon Vos is bijvoorbeeld docent technische analyse en is drie jaar actief geweest als medepresentator van de  Cryptocast podcast van de BNR Nieuwsradio. Verder heeft ze verschillende columns over het onderwerp geschreven en creëert ze content voor haar YouTube kanaal en andere sociale media.

Klik hier voor meer informatie

Voor wie is de cursus Crypto en Trading Academy geschikt?

Madelon Vos streeft ernaar om haar cursus zo toegankelijk mogelijk te maken. Tegelijkertijd zit er de nodige diepgang in. Je wordt dus vanaf je eerste stappen in de wereld van crypto’s bij de hand genomen. Maar je vergaart in het verloop van de cursus waardevolle kennis en kunde waarmee je echt zelf aan de slag gaat. Het instapniveau van dit lesprogramma is laag, maar Madelon Vos gaat complexe onderwerpen en modellen niet uit de weg.

Klik hier voor meer informatie

Uit welke modules bestaat de cursus Crypto en Trading Academy?

De cursus Crypto en Trading Academy bestaat uit de volgende modules:

Deel 1: Bitcoin Basics en Crypto’s
Module 1 – Introductie Bitcoin Basics & Crypto’s
Module 2 – Bitcoin en Cryptocurrencies
Module 3 – Hoe werkt een Bitcoin transactie?
Module 4 – Hoe werkt mining?
Module 5 – Geld Verdienen met Bitcoin en Cryptocurrencies
Module 6 – Investeren en Afsluiting

Deel 2: Handelen in crypto’s met technische analyse van A to Z
Module 7 – Introductie Technische Analyse
Module 8 – Grafiek
Module 9 – Koersbewegingen
Module 10 – Tools
Module 11 – De toolset van Madelon Vos
Module 12 – Investeren en Afsluiting

Klik hier voor meer informatie

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met cryptomunten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *