Hoe kun je meer over crypto leren?

Home » Hoe kun je meer over crypto leren?

Het aantal geïnteresseerden in cryptocurrencies groeit met de dag. Wellicht ben jij sinds kort van plan om je in het onderwerp te verdiepen en te leren over crypto. Het traden van crypto’s kan erg lucratief zijn. Maar je verdient niet zomaar even een berg geld. Om succes te hebben is het essentieel om over kennis te beschikken. De waarde van digitale munten is namelijk onderhevig aan tal van factoren.

crypto leren met de bitcoin training

Daarnaast is beleggen altijd risicovol, aangezien niemand in de toekomst kan kijken. Uiteraard verhoog je de kans om winst te maken door goed voorbereid de markt op te gaan. In dit artikel bespreken we de belangrijkste informatie over crypto’s. Verder benoemen we een aantal handige cursussen en boeken waar je als beginnende en ervaren crypto trader mee aan de slag kunt.

Wat moet ik weten wanneer ik ga handelen in crypto’s?

Als het op handelen aankomt zijn de overeenkomsten tussen cryptocurrencies en beleggingsproducten zoals aandelen duidelijk zichtbaar. Het gaat uiteindelijk maar om één regel: voor een hogere prijs verkopen dan kopen. Uiteraard is dat lang niet het hele geheim en een behoorlijke simpele stelling. Het is net zoiets als zeggen dat je als eerste over de finish moet komen wanneer je de 100 meter sprint op de Olympische Spelen wilt winnen.

Tevens houdt de kunst van beleggen ook in dat het verschil tussen koop- en verkoopprijs zo groot mogelijk is. In dit artikel vertellen we je niet welke coin je het op dit moment het beste kan kopen. In plaats daarvan geven we handvatten waarmee jij zelf de markt op gaat en beslissingen neemt.

Kies een exchange of broker om crypto’s te traden

Veiligheid staat altijd op de eerste plaats. Kies daarom voor een broker of exchange die goed bekend staat. Want hackers liggen altijd op de loer wanneer er grote bedragen digitaal verhandeld worden. Daarnaast spelen kosten uiteraard een belangrijke rol. Elke euro die je uitgeeft aan randzaken gaat tenslotte ten koste van je winst. Vaak betaal je per transactie.

Dat is erg onvoordelig wanneer je van plan bent om juist erg actief te zijn op de markt. Soms is het van tevoren lastig te bepalen welk betaalmodel het beste bij jou past. Wellicht begin je als kleine trader maar blijk je talent te hebben en groei je uit tot fulltime verhandelaar van cryptocurrencies. Tussendoor switchen van broker of exchange is niet ideaal, maar soms is het wel de beste stap voor de lange termijn.

Het kiezen van de munteenheid voor jouw beleggingsstrategie

Voorspellen of je winst gaat maken of niet is theoretisch onmogelijk. Bij beleggen is er altijd sprake van een bepaalde mate van inschatting. Uiteraard helpt het om je goed voor te bereiden en koersen te analyseren. Onderliggende kennis is altijd een pluspunt. Maar ondanks alles is beleggen risicovol. Dat geldt in versterkte mate voor cryptocurrencies.

Aangezien digitale munteenheden uitzonderlijk volatiel zijn. Ze kunnen dus snel in waarde stijgen, maar ook dalen. Met name wanneer je kiest voor crypto’s met een relatief kort bestaan. Als jouw plan is om snel veel geld te verdienen, dan doe je er goed aan om je aandacht te richten op munten die recent zijn opgericht. Zolang je maar beseft dat het risico groot is. De kans dat een munt het niet overleefd is namelijk groter dan een enorme koersstijging.

Zelfs beleggen in gevestigde namen zoals Bitcoin en Ethereum is risicovol. Hoewel het gevaar wel een stuk kleiner is. Over het algemeen is de vuistregel om niet meer geld te beleggen dan je bereid bent om te verliezen.

Zorg ervoor dat jij je digitale munten veilig opslaat

Het spreekt voor zich dat je moet zorgen voor een veilige opslag voor je munten. Over het algemeen gebruik je en digitale wallet voor cryptocurrencies. Daar zijn verschillende soorten van. In feite is een wallet niet meer dan een verzameling security codes die je gebruikt voor transacties.

 • Een online wallet: dit soort wordt ook wel een hot wallet genoemd. Je crypto’s zijn hierdoor vanaf elk device bereikbaar. Dat is handig, maar het heeft ook invloed op de risico’s. In totaal zijn er drie verschillende soorten hot wallets:
  • Desktop wallet: bij dit type wallet heb je via een speciaal programma op je computer toegang tot je digitale munten.
  • Mobile wallet: dit is in feite hetzelfde principe als een desktop wallet, alleen dan voor je smartphone. Het voordeel is dat je overal waar je bent crypto’s verhandelt.
  • Custodial wallet: dit wordt ook wel een web wallet genoemd. Je hebt hierbij de wallet eigenlijk niet zelf in handen. In plaats daarvan voert een derde partij transacties uit in jouw naam. Je behoudt uiteraard nog wel de controle en bepaalt zelf hoe je vermogen wordt belegd. 
 • Een offline wallet: de term cold wallet wordt ook gebruikt om naar dit soort wallet te verwijzen. Ze zijn niet online waardoor ze niet zomaar bereikbaar zijn voor iedereen. Een nadeel is dat het mogelijk is om ze kwijt te raken. Er zijn twee verschillende soorten.
  • Paper wallet: in principe is dit gewoon een velletje papier met je security codes. Die dien je voor elke transactie handmatig in te voeren.
  • Hardware wallet: een klein apparaatje waarop je security codes staan. Zonder de hardware is het onmogelijk om opdracht te geven tot een transactie.
crypto veilig bewaren

Meer weten over veilige opslag van digitale munten? Lees dan ons artikel over crypto wallets.

Wees bewust van de risico’s die crypto traden met zich meebrengt

Op het internet vind je op veel plaatsen enthousiaste verhalen over hoe makkelijk het is om winst te behalen door het traden van crypto’s. Dat zijn vaak verleidelijke teksten die aansporen om zo snel mogelijk te beginnen. Deze artikelen zijn dikwijls misleidend. Het traden van crypto’s is wel degelijk risicovol. Met name met het oog op volatiliteit.

Het is wel een feit dat de totale waarde die cryptocurrencies gezamenlijk vertegenwoordigen alleen maar toeneemt. Wat dat betreft is het dus een groeiende markt. Maar bedenk ook dat er steeds meer mensen zijn die investeren in digitaal bezit. Geld verdienen aan het traden van crypto’s is absoluut mogelijk. Maar het is wel belangrijk om je goed in te lezen. Dat geldt voor het principe achter crypto’s in het algemeen en voor de specifieke munt waarin je gaat investeren.

AllesOverCrypto: een complete cursus over digitale munten

Ben je op zoek naar een website met cursussen, artikelen en e-books over cryptocurrencies? Dan is het de moeite waard om de website van AllesOverCrypto te bezoeken. Het is een allesomvattend platform voor iedereen die van plan is om crypto’s te traden. Je vindt hier blogs, artikelen, complete e-books en trainingen. Allemaal zijn ze voor 100% gericht op cryptocurrencies, NFT’s en de blockchain.

Een snelle en gratis spoedcursus voor beginners

Zelf doen is de beste manier om over crypto te leren. Dat is precies de opzet van de spoedcursus van AllesOverCrypto. Tijdens deze cursus leer je hoe je digitaal geld koopt en verkoopt. Er is uiteraard aandacht voor de juiste strategie. In totaal duurt deze cursus slechts 1,5 uur. Maar je bent dan wel helemaal klaargestoomd om zelf te gaan traden. Je hebt zelfs al je eerste crypto gekocht voor een waarde van €1,-. Verder is er aandacht voor sleeping giants, algemene beleggingsstrategieën en ontvang je de Crypto Mastergids.

gratis training crypto leren

edX: een platform met een verzameling cursussen over cryptocurrencies

Het zou mooi zijn wanneer je zoveel mogelijk informatie op één plek kunt vinden. Maar let wel op wanneer je op deze manier te werk gaat. Soms is het beter om meerdere bronnen te raadplegen. Daardoor krijg je een beeld vanuit verschillende invalshoeken en dat is uiteraard positief voor de totale kennis. edX verzamelt allerlei materiaal van uiteenlopende auteurs, educatieve instituten en andere deskundigen van een specifiek onderwerp. Cryptocurrencies mogen inderdaad niet ontbreken.

Een vaste formule om zoveel mogelijk te leren over crypto

Het platform hanteert een vaste formule voor alle onderwerpen. Dat is een combinatie van experience, practice en apply. Je begint dus rustig met het verkennen van het onderwerp en leren over crypto hoe iets echt in elkaar zit. Daarna ga je zelf aan de slag in een leeromgeving. Dat zijn interactieve en dynamische sessies waarin je toepast wat je geleerd hebt. Daarna is het tijd voor de praktijk. Via edX doe je dat in een veilige omgeving zonder consequenties. Maar wel een waar de echte wereld zo nauwkeurig mogelijk nagebootst wordt.

Alles leren over crypto op edX

In de speciale sectie van edX over cryptocurrencies tref je ongelooflijk veel informatie aan. Via een heldere indeling leer je stapsgewijs steeds meer over het onderwerp. Het begint relatief algemeen met een uitleg over cryptocurrencies. Gaandeweg ga je steeds dieper op de materie in. Je bepaalt dus helemaal zelf hoeveel je wilt leren over crypto. Er is een ruime selectie aan cursussen zodat je zelf kiest welke manier van leren over crypto jij prettig vindt. Uiteindelijk leer je hoe je moet traden en waar je op moet letten. Je treft informatie aan over nieuwe crypto’s en welke nieuwe munten mogelijk interessant zijn.

Een leeslijst voor iedereen die geïnteresseerd is in cryptocurrencies

Cryptocurrencies en de onderliggende mechanismen zijn behoorlijk complex. Je leert niet zomaar even hoe het allemaal in elkaar zit. Om op een verantwoorde manier te traden is dat eigenlijk wel noodzakelijk. Want dan weet je pas echt waar je mee bezig bent. Door je goed in te lezen ben je niet afhankelijk van tips van anderen.

Daarnaast weet je direct wanneer iemand zomaar wat roept zonder daarbij argumentatie te geven. De waarde van deze kennis wordt weleens onderschat. Met name wanneer het op cryptocurrencies aankomt. Er staat namelijk ongelooflijk veel onzin op het internet. Door het onderwerp zelf echt te begrijpen is het veel eenvoudiger om hier doorheen te prikken. Hieronder volgt een leeslijst waarmee jij de kennis op doet om zelfstandig de cryptomarkt op te gaan.

The Bitcoin Standard: de impact van de eerste crypto

Zoals de meest mensen weten is Bitcoin de eerste cryptocurrency. Het is nog steeds de grootste munt en eigenlijk de enige die ook onder leken bekend is. In het boek The Bitcoin Standard van Saifedean Ammous worden eigenlijk alle facetten van de munt besproken. Welke implicaties deze nieuwe vorm van geld heeft krijgt specifiek aandacht. Het gaat dieper in op de maatschappelijke gevolgen en hoe cryptocurrencies het dagelijks leven van de gewone burger beïnvloeden. Het is een uitzonderlijk interessant boek. Je leert niet meteen welke munten je moet kopen of verkopen. De kennis gaat namelijk veel dieper dan dat. Het laat je zelf nadenken over cryptomunten zodat je uiteindelijk zelfstandig verantwoord keuzes maakt op de markt.

The Age of Cryptocurrency: een compleet beeld van het fenomeen

De volledige titel van dit boek is: The Age of Cryptocurrency: How Bitcoin and Digital Money Are Challenging the Global Economic Order. Dat geeft goed weer waar het boek over gaat. Het behandelt interessante vragen zodat je zelf gaat nadenken over cryptocurrencies als concept. Is een munteenheid zonder centrale aansturing van een instituut wel zo’n goed idee?

Een van de pluspunten aan The Age of Cryptocurrency is dat auteurs Paul Vigna en Michael J. Casey geen kant kiezen. Zowel de positieve als de negatieve aspecten worden behandeld. Bovendien is nog lang niet alles duidelijk over cryptocurrencies. Het boek laat een compleet beeld zien. Je leert dus ook hoe je zelf de markt op gaat en waar je dan op moet letten. Want dat cryptocurrencies hier niet zomaar verdwijnen is inmiddels wel duidelijk geworden.

The Basics of Bitcoins and Blockchains: een kijkje in de keuken

Er zijn maar weinig boeken die diepgaande kennis op zo’n eenvoudige en aantrekkelijke manier kunnen overbrengen als The Basics of Bitcoins and Blockchains: An Introduction to Cryptocurrencies and the Technology that Powers Them. Je leert over de onderliggende mechanismen en principes die het bestaan van cryptocurrencies mogelijk maken.

De auteur, Antony Lewis, weet deze kennis als geen ander in behapbare bewoordingen over te brengen. Daarom is dit boek ook erg geschikt voor personen die nog helemaal niks van cryptocurrencies afweten en willen leren over crypto. Tegelijkertijd zit het boordevol diepgaande kennis waarmee jij je eerste stappen zet richting het worden van een echte expert.

over crypto leren met de basisbeginselen

Bitcoin and Cryptocurrency Trading for Beginners 2021: zelfstandig crypto’s traden

Nadat je kennis hebt opgedaan over de principes van een cryptocurrency ben je waarschijnlijk van plan om te gaan traden. Doe dat wel altijd in deze volgorde. Het is namelijk erg gevaarlijk om zonder kennis de markt op te gaan en links en rechts tips op te volgen. Op het internet is namelijk veel foutieve informatie te vinden. Normaal gesproken is dat al uiterst vervelend, maar het wordt pas echt naar wanneer je er geld door verliest.

Bitcoin and Cryptocurrency Trading for Beginners 2021: 3 Books in 1: The Ultimate Guide to Start Investing in Crypto and Make Massive Profit with Bitcoin, Altcoin, Non-Fungible Tokens and Crypto Art is een veel te lange titel. Maar je weet wel direct wat de inhoud van het boek is. Auteur Nicholas Scott besteed specifiek aandacht aan het traden van cryptocurrencies. Daarbij wordt aandacht besteed aan Bitcoin, maar ook aan kleinere munten. Gaandeweg leer je waar je op moet letten en welke signalen interessant zijn voor jou als trader van cryptocurrencies.

Ben je klaar om zelfstandig crypto te traden?

Uiteindelijk is er maar één manier om erachter te komen of jij een goede trader bent of niet: de markt opgaan en beginnen met handelen. Doe dit wel alleen wanneer je zeker weet waar je meer bezig bent. Daarnaast is het helemaal niet onverstandig om te beginnen met virtueel geld. Op een groot aantal van de brokers en exchanges op het internet is het mogelijk om een nep account aan te maken. Je dealt dus niet met echt geld. Maar je investeringen zijn wel onderhevig aan de koersen en gebeurtenissen in de echte wereld, zodat je kunt leren over crypto. Je ziet dus precies wat er met je geld was gebeurd. Verder is het altijd verstandig om te beginnen met kleine bedragen.

Met dit artikel willen we je uiteraard niet afschrikken. Want het traden in crypto’s is een spannende bezigheid en lucratief wanneer je het goed doet. Maar om financiële schade te voorkomen is het noodzakelijk om goed voorbereid te zijn voordat je begint met het verhandelen van digitale munteenheden.

crypto leren met de gratis training

Gerelateerde artikelen

Meestgestelde vragen

Wat moet ik weten wanneer ik ga handelen in crypto?

Als het op handelen aankomt zijn de overeenkomsten tussen cryptocurrencies en beleggingsproducten zoals aandelen duidelijk zichtbaar. Het gaat uiteindelijk maar om één regel: voor een hogere prijs verkopen dan kopen. Uiteraard is dat lang niet het hele geheim en een behoorlijke simpele stelling. Het is net zoiets als zeggen dat je als eerste over de finish moet komen wanneer je de 100 meter sprint op de Olympische Spelen wilt winnen.

Tevens houdt de kunst van beleggen ook in dat het verschil tussen koop- en verkoopprijs zo groot mogelijk is. Klik hier om alles over crypto te leren.

Zijn er risico’s die crypto traden met zich meebrengt?

Op het internet vind je op veel plaatsen enthousiaste verhalen over hoe makkelijk het is om winst te behalen door het traden van crypto’s. Dat zijn vaak verleidelijke teksten die aansporen om zo snel mogelijk te beginnen. Deze artikelen zijn dikwijls misleidend. Het traden van crypto’s is wel degelijk risicovol. Met name met het oog op volatiliteit.

Klik hier om meer te leren over crypto

Is er een complete cursus om alles te leren over crypto?

Ben je op zoek naar een website met cursussen, artikelen en e-books over cryptocurrencies? Dan is het de moeite waard om de website van AllesOverCrypto te bezoeken. Het is een allesomvattend platform voor iedereen die van plan is om crypto’s te traden. Je vindt hier blogs, artikelen, complete e-books en trainingen. Allemaal zijn ze voor 100% gericht op cryptocurrencies, NFT’s en de blockchain.

Klik hier voor meer informatie

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met cryptomunten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *