Cryptocommunity Review: is dit de Crypto Cursus voor jou?

Home » Cryptocommunity Review: is dit de Crypto Cursus voor jou?

Om succesvol handel te drijven in cryptocurrencies is het noodzakelijk om over de nodige kennis te beschikken. Een mooie manier om dat voor elkaar te krijgen is het volgen van een cursus. Je leert stapsgewijs hoe de markt in elkaar zit en hoe jij winst maakt met traden. De cursus van Cryptocommunity is een mooi voorbeeld.

Zoals de naam al doet vermoeden is het meer dan alleen een cursus. Je wordt namelijk lid van een community inclusief forum, kennisbank en de mogelijkheid om met communitygenoten groepen te vormen. In dit artikel lees je een uitgebreide review over de cursus en de bijbehorende extra’s van Cryptocommunity.

crypto community

We behandelen de volledigheid, de prijs, de indeling en de inhoud in het algemeen. Aan het eind zetten we onze bevindingen op een rij in het eindoordeel.

Dit zijn de oprichters van Cryptocommunity

Altijd leuk om te weten is wie er verantwoordelijk is voor een cursus. Bovendien laat het zien of de schrijvers en docenten recht van spreken hebben. Drie mannen zijn verantwoordelijk voor de Cryptocommunity cursus. Dat zijn Max Kruisbrink, Abe Dijkstra en Maarten Oostland. De eerste twee hebben al eerder samengewerkt voor de cursus Cryptomanuals. In feite is Cryptocommunity de verbeterde en uitgebreidere versie. Het zijn alle drie fanatieke ondernemers die al in een vroeg stadium geïnteresseerd zijn geraakt in Bitcoins en andere cryptocurrencies. Dat heeft uiteindelijk geresulteerd in deze cursus.

oprichters cryptocommunity

Voor wie is de Cryptocommunity cursus geschikt?

Net zoals de meeste cursussen begint deze gewoon bij het begin. Je hoeft dus niet veel kennis te hebben over cryptocurrencies om waarde uit dit lesprogramma en de bijbehorende onderdelen en extra’s te halen. Het is uiteraard wel handig dat je al het een en ander weet. Maar wanneer je kiest voor een uitgebreide cursus als deze heb je vast wel het een en ander opgezocht. Zelfs als je echt niets weet over crypto’s kom je er waarschijnlijk wel uit. De eerste module is namelijk een introductie waarin wordt uitgelegd wat een Bitcoin is en hoe de blockchain werkt.

De indeling van de Cryptocommunity cursus

Voor het overzicht is de Cryptocommunity cursus in drie hoofdstukken opgedeeld. Die bestaan ieder weer uit verschillende modules. De gedeeltes zijn:

 1. De Basis: Theorie
 2. Praktijk: Aan de Slag
 3. Methodiek: Hoe dan? Met de Succesformule!

Tijdens het eerste gedeelte kijk en luister je vooral naar wat er verteld wordt. Je leert onder andere over de Bitcoin, de blockchain, exchanges en wallets. In het tweede gedeelte ga je praktisch aan de  slag met het geleerde. Het derde en laatste deel laat de methode zien waarvan de oprichters van de Cryptocommunity overtuigd zijn dat je er winst mee behaalt.

De hoofdstukken van De basis: Theorie

Iedere module bestaat uit een aantal hoofdstukken. In totaal zijn dat er 8. De eerste vier zijn verwerkt in de eerste module, waar met name de theorie aan bod komt. Het is in onze ogen een overzichtelijke indeling in een logische volgorde. Je wordt stapsgewijs door de wereld van cryptocurrencies heengeleid en er is een mooie overstap van theorie naar praktijk. De hoofdstukken van Module 1 zijn:

 • Hoofdstuk 1: Introductie
 • Hoofdstuk 2: Complete start in 5 stappen
 • Hoofdstuk 3: Cryptocurrency kopen – Exchanges
 • Hoofdstuk 4: Cryptocurrency bewaren – Wallets

Ieder hoofdstuk bestaat weer uit verschillende lessen. In totaal is het daardoor een uitgebreid lesprogramma waarin vrijwel alle belangrijke zaken voor de beginnende crypto trader benoemd worden.

cryptocummunity cursus inleiding

Module 1 – Hoofdstuk 1: Introductie

Hoewel hoofdstuk 1 de introductie is valt de cursus van de Cryptocommunity met de deur in huis. Ze stellen namelijk vrijwel direct dat je pas echt leert hoe de wereld van crypto’s in elkaar zit door zelf te gaan traden. Gelukkig beginnen ze daar niet direct mee. Maar je wordt wel zo snel mogelijk klaargestoomd om dat te doen. Er is dus veel ruimte voor de praktijk. Maar het theoretische raamwerk wordt niet overgeslagen. Het eerste hoofdstuk van module 1 bestaat uit de onderstaande lessen:

 • Wat is Bitcoin
 • Wat is blockchain
 • Wat is Ethereum

Het advies luidt dat het helemaal geen gek idee is om een klein bedrag in bijvoorbeeld Bitcoin te investeren. Kijk vervolgens gewoon wat ermee gebeurt. Hierdoor krijg je al vrij snel een beter gevoel voor crypto’s dan wanneer je een eeuwigheid druk bent met het leren van alle theoretische details.

Module 1 – Hoofdstuk 2: Complete start in 5 stappen

De eerste module van de cursus is volgens de oprichters theoretisch. Maar de naam van het tweede hoofdstuk “Complete start in 5 stappen” geeft al aan dat het behoorlijk gericht is op de praktijk. Dit vijf stappenplan staat centraal en het betreft dus niet zozeer verschillende lessen.

 • Waar Kan Ik Cryptocurrency Kopen?
 • Waar Koop Ik Verschillende Altcoins?
 • Waar Sla Ik Cryptocurrencies Veilig Op?
 • Hoe Beheer Ik Cryptocurrencies?
 • Crypto Browser

Deze vijf stappen worden niet vergeten in het verloop van de cursus. Het is in feite een soort kapstok waar de gehele cursus op gebaseerd is. Voor de motivatie van cursisten is het positief dat Cryptocommunity steeds de link blijft maken met de praktijk. De inhoud van de lesstof is hierdoor tastbaarder en het wordt minder snel saai. Tegelijkertijd is de theoretische onderbouwing helder en duidelijk zodat je niet lukraak aan de slag gaat.

Module 1 – Hoofdstuk 3: Cryptocurrency kopen – Exchanges

In deze module wordt praktijk en theorie wederom op een mooie manier gecombineerd. Je leert wat een exchange is en wat de verschillen zijn met een broker. Dat doe je aan de hand van het vergelijken van 4 grote en populaire exchanges: Bitvavo, Binance, Bitcoin Meester en Coinmerce. Hierdoor kom je direct te weten wat de belangrijkste eigenschappen zijn. Je leert het in de zeven lessen van hoofdstuk 3:

 • Wat Zijn Cryptocurrency Exchanges
 • Aanmelden bij Exchanges
 • Centrale & Decentrale Exchanges
 • Broker Exchanges
 • Trading exchanges: crypto-to-crypto
 • Regulering van cryptocurrency exchanges
 • Best Practices

Het belang van een exchange wordt helaas nog weleens onderschat. Terwijl het van wezenlijk belang is voor iedere trader. De kosten verschillen tussen exchanges onderling en je keuze heeft dus invloed op je winst. Verder is het handig dat orders snel worden uitgevoerd, er sprake is van een gebruiksvriendelijke interface en het platform goed beveiligd is.

Module 1 – Hoofdstuk 4: Wallets

Het veilig bewaren van je digitale munten is vanzelfsprekend van levensbelang. In hoofdstuk 4 van de cursus van Cryptocommunity komt dat uitgebreid aan bod. In de volgende vier lessen leer je alles over hot wallets, cold wallets en custodial wallets:

 • Wat Zijn Cryptocurrency Wallets
 • Hoe Werken Cryptocurrency Wallets
 • Cryptocurrency Wallets
 • Best Practices

Het was wederom een overzichtelijk hoofdstuk waar je op een behoorlijk tempo door de materie heen wordt geloodst. Maar het blijft allemaal begrijpelijk en na het afronden van dit gedeelte heb je het idee dat je direct aan de slag kunt met een eigen wallet voor je coins.

cryptocommunity in de praktijk

De hoofdstukken van Praktijk: Aan de Slag

Zoals gezegd is het eerst gedeelte weliswaar theoretisch, maar wel met een sterke nadruk op praktische weetjes en tips. In de tweede module ga je de markt op. Het begint natuurlijk allemaal bij het doen van je eigen onderzoek en het analyseren van trends. De tweede module is opgedeeld in:

 • Hoofdstuk 5: Cryptocurrency Onderzoek
 • Hoofdstuk 6: Privacy en Veiligheid

Module 2 – Hoofdstuk 1: Cryptocurrency onderzoek

In dit hoofdstuk leer je min of meer hoe je zelf beslissingen maakt op de cryptomarkt. Je leert over technische analyse, welke trading tools er zijn en begrippen zoals een Bear Market en een Bull Market. Het is een mooi en uitgebreid hoofdstuk dat absoluut onmisbaar is in een cursus over het traden van cryptocurrencies. Aan het einde ben je daadwerkelijk in staat om weloverwogen beslissingen te nemen. Dat doe je door het doen van je eigen onderzoek en uiteraard het in de gaten houden van trends. Je weet waar je op moet letten zodat je op het juiste moment instapt. Dit zijn de onderwerpen van het hoofdstuk:

 • Waar Beginnen
 • Cryptocurrency Types
 • Onderzoeksvragen
 • Coins Statistieken
 • Technische Analyse
 • Trading Tools
 • Cryptocurrency Cyclus
 • Bear- en Bull markten
 • Best Practices

Module 2 – Hoofdstuk 1: Online privacy en veiligheid

Eerlijk gezegd hadden we dit hoofdstuk iets eerder in het programma verwacht. Aangezien het toch wel van wezenlijk belang is dat je weet hoe je zo veilig mogelijk handelt in crypto’s. Met name omdat de cursus er wel een beetje op aandringt dat je direct praktisch aan de slag gaat. Verder is dit een uitstekend hoofdstuk waarin alle belangrijke aspecten van online veiligheid en privacy aan bod komen. De drie onderdelen zijn:

De hoofdstukken van Methodiek: Hoe dan? Met de Succesformule!

Hoe maak je zoveel mogelijk winst zonder al te veel risico te nemen? Dat is natuurlijk de sleutel voor elke belegger. In het laatste gedeelte komen dit soort zaken aan bod. De oprichters van de Cryptocommunity laten je zien hoe zij erover denken en geven je rechtstreeks tips om beter te handelen. De volgende twee hoofdstukken vormen samen de derde module:

 • Hoofdstuk 7: Investeren en Handelen
 • Hoofdstuk 8: Portfolio Management

Module 3 – Hoofdstuk 1: Investeren en handelen

De basisprincipes van het succesvol beleggen en cryptocurrencies worden in dit hoofdstuk behandelt. Daarnaast lichten Abe en Max toe hoe zij over de cryptomarkt denken en hoe zij op een winstgevende manier actief zijn. Het hoofdstuk bestaat uit deze lessen:

 • Basis Principes
 • Investeren
 • Handelen
 • Best Practices

Het is wederom een prettig hoofdstuk dat de juiste balans weet te vinden tussen complexiteit en eenvoud.

cursus cryptocummunity

Module 3 – Hoofdstuk 2: Portfolio management

In dit hoofdstuk leer je meer over beleggen in het algemeen. Hoe beheer je een portfolio en zorg je voor een mooie spreiding en lage risico’s? Het is goed om te zien dat de oprichters zich hier niet tot cryptocurrencies beperken. Want een echt divers portfolio bevat ook andere beleggingsinstrumenten. Je leert er alles over in deze vijf lessen:

 • Essentiële beleggingsconcepten
 • Algemeen Voorbeeld Portfolio
 • Cryptocurrency Portfolio
 • Investeer mogelijkheden
 • Best Practices

Het voordeel van het betrekken van de community

Cryptocommunity heeft een slimme opzet. Iedereen die een cursist is, is namelijk ook een potentiële leraar. Hierdoor is het niveau aangepast aan ieder type deelnemer. Wanneer je iets niet begrijpt stel je gewoon een vraag op het forum, waarover later meer. Hetzelfde geldt voor mensen die helemaal aan de andere kant van het spectrum zitten: namelijk de ervaren crypto traders. Zij kunnen ook terecht bij de Cryptocommunity en mensen leren kennen die net zoveel of nog meer weten. Kennis kan eenvoudig worden uitgewisseld waardoor het instapniveau zeer laag is en je tegelijkertijd diepgaande kennis op het forum en in de artikelen aantreft.

Hoe ziet de Cryptocommunity er precies uit?

Zoals de naam al doet vermoeden is de Cryptocommunity meer dan alleen een cursus. Het is een gemeenschap waar leden gebruik maken van verschillende onderdelen om zo effectief en winstgevend mogelijk crypto’s te traden. Naast de cursus is er bijvoorbeeld een Discord server. Iedereen die lid is heeft hier toegang toe en blijft hierdoor op de hoogte van de nieuwste weetjes en koersen.

cryptocommunity forum

Een uitgebreid forum en kennisbank met vragen en antwoorden

Op de website is een forum waar leden vragen stellen en kennis uitwisselen. Je bent zelf vrij om hier nieuwe posts te starten of anderen te helpen. Het is een behoorlijk uitgebreid forum dat bovendien overzichtelijk is ingedeeld. Hierdoor functioneert het ook als een soort kennisbank waar je snel te weten komt wat je zoekt. Er zitten beginners, gevorderden en experts op het platform. Dus er is eigenlijk altijd wel iemand die dezelfde vraag als jij heeft en iemand die je een helder antwoord kan geven. Daarnaast is er nog een grote verzameling met artikelen die de belangrijkste ontwikkelingen bespreken.

Zelf groepen maken en crypto’s spotten

Leuk aan Cryptocommunity is dat je vrij bent om zelf subgroepen te maken. Via onder het andere het forum kom je in aanraking met andere mensen die interesse hebben in het traden van crypto’s. Je maakt bijvoorbeeld een groep aan met mensen die min of meer dezelfde ervaring en te besteden kapitaal hebben. Door tips te delen is de kans groter dat je goede deals sluit. Uiteraard is het ook geen slecht idee om een aantal deskundigen toe te voegen die jouw groep van advies kunnen voorzien. De mogelijkheid om zelf groepen te maken is een uitstekende toevoeging. Je voelt je veel meer onderdeel van een community omdat het minder massaal en daardoor persoonlijker is.

Je persoonlijke plan met een compleet overzicht

Bij deelname aan de cursus krijg je een eigen profiel. Hier vindt je alle informatie die belangrijk is voor beginnende crypto traders. Je ziet een overzicht van je investeringen en krijgt tips over het kopen en verkopen van munteenheden. Verder staat hier informatie op over hoe je zaken afhandelt bij de belastingdienst. Het is een mooie uitbreiding op de cursus waar je bij de hand wordt genomen. Veel beginnende traders halen hier voordeel uit omdat ze belangrijke zaken niet vergeten en het overzicht minder snel verliezen.

Dit zijn de kosten van lidmaatschap bij de Cryptocommunity

Zoals je misschien al verwachtte betaal je voor de Cryptocommunity middels een lidmaatschap. Het is namelijk niet zozeer een cursus als een complete gemeenschap waar je deel van uitmaakt. In plaats van een vaste prijs kies je uit twee mogelijkheden. Je kunt per maand betalen. De kosten bedragen dan €47,-. Wanneer je in één keer voor een heel jaar betaalt zijn de kosten €470,- en krijg je dus twee maanden gratis. Nieuwkomers krijgen de gelegenheid om de Cryptocommunity uit te proberen. Je betaalt voor de eerste maand slechts €1,- en bepaalt daarna of je langer verbonden wenst te blijven.

cryptocummunity prijzen

Is een lidmaatschap bij de Cryptocommunity de kosten waard?

Zonder vaste aanschafprijs blijf je altijd vastzitten aan een abonnement. Het is aan jou om te bepalen of je dat prettig vindt. Zodra je de cursus afrondt verschijnen er regelmatig nieuwe en nuttige seminars. Verder blijf je in contact met de gehele community. Maar €47,- per maand is een behoorlijk fors bedrag. Als je jaarlijks betaalt kost een abonnement €39,17 per maand. Wanneer je bijvoorbeeld €4000,- euro in cryptocurrencies investeert ben je ongeveer 1% van je geïnvesteerde vermogen per maand kwijt aan de abonnementskosten. In de beleggerswereld is dat gigantisch en het gaat allemaal ten koste van je winst. Voor minder fanatieke traders is het daarom wellicht verstandig om te kiezen voor een cursus met een vaste prijs.

Hoe volledig is de cursus van de Cryptocommunity

Het mag gezegd worden dat de cursus van de Cryptocommunity behoorlijk volledig is. Je leert direct op een praktische manier over cryptocurrencies na te denken. Desondanks zijn er ook cursussen die theoretisch dieper ingaan op de materie. Hoewel je dergelijke kennis niet direct nodig hebt om veilig en verantwoord crypto’s te traden. Het is mooi dat je na de cursus verbonden blijft met de community. Elke dag verschijnen er nieuwe posts en je bent helemaal vrij om vragen te stellen. De Cryptocommunity is net even anders dan andere cursussen en het totaalpakket is voor bepaalde traders zeer aantrekkelijk.

Voor- en nadelen van de cursus van Cryptocommunity

Dit is een prima cursus wanneer je begint met het traden van digitale munten. De opzet is relatief uniek omdat de cursus slechts onderdeel is van het totaalpakket. Het is aan jou om te bepalen of je het fijn vindt om echt deel uit te maken van een community of dat je hier niet zoveel waarde aan hecht.

De kosten zijn namelijk redelijk hoog wanneer je niet intensief gebruik maakt van de mogelijkheden na de cursus. Maar het is natuurlijk ook gewoon mogelijk een kort abonnement af te sluiten, de cursus te volgen en je subscriptie daarna te stoppen. In dat geval is deze cursus buitengewoon kostenefficiënt.

Zoals gezegd is dit niet de meest diepgaande cursus, waardoor echte kenners wellicht beter verder kijken. Maar voor beginners is er wel meteen sprake van engagement. Zelfs in het eerste theoretische gedeelte wordt altijd de verbinding met de praktijk gezocht.

Eindoordeel over de cursus van Cryptocommunity

Dit is een prettige cursus waarmee je relatief snel en gestructureerd leert om crypto’s te traden. De kosten lopen wel hoog op wanneer je lange tijd verbonden blijft met het platform, wat toch wel een speerpunt van de Cryptocommunity is. Het is aan jou om te bepalen of je graag deel uitmaakt van zo’n community en je de kosten voor het abonnement voor lief neemt. Het grootste pluspunt van de Cryptocommunity is om ingewikkelde onderwerpen helder en praktijkgericht uit te leggen. Binnen de kortst mogelijke tijd ben jij in staat om verantwoord de markt op te gaan.

Gerelateerde artikelen

Meestgestelde vragen

Wie zijn de oprichters van Cryptocommunity?

Altijd leuk om te weten is wie er verantwoordelijk is voor een cursus. Bovendien laat het zien of de schrijvers en docenten recht van spreken hebben. Drie mannen zijn verantwoordelijk voor de Cryptocommunity cursus. Dat zijn Max Kruisbrink, Abe Dijkstra en Maarten Oostland. De eerste twee hebben al eerder samengewerkt voor de cursus Cryptomanuals. In feite is Cryptocommunity de verbeterde en uitgebreidere versie. Het zijn alle drie fanatieke ondernemers die al in een vroeg stadium geïnteresseerd zijn geraakt in Bitcoins en andere cryptocurrencies. Dat heeft uiteindelijk geresulteerd in deze cursus.

Klik hier voor meer informatie

Voor wie is de Cryptocommunity cursus geschikt?

Net zoals de meeste cursussen begint deze gewoon bij het begin. Je hoeft dus niet veel kennis te hebben over cryptocurrencies om waarde uit dit lesprogramma en de bijbehorende onderdelen en extra’s te halen. Het is uiteraard wel handig dat je al het een en ander weet. Maar wanneer je kiest voor een uitgebreide cursus als deze heb je vast wel het een en ander opgezocht. Zelfs als je echt niets weet over crypto’s kom je er waarschijnlijk wel uit. De eerste module is namelijk een introductie waarin wordt uitgelegd wat een Bitcoin is en hoe de blockchain werkt.

Klik hier voor meer informatie

Wat kost de Cryptocommunity?

Zoals je misschien al verwachtte betaal je voor de Cryptocommunity middels een lidmaatschap. Het is namelijk niet zozeer een cursus als een complete gemeenschap waar je deel van uitmaakt. In plaats van een vaste prijs kies je uit twee mogelijkheden. Je kunt per maand betalen. De kosten bedragen dan €47,-. Wanneer je in één keer voor een heel jaar betaalt zijn de kosten €470,- en krijg je dus twee maanden gratis. Nieuwkomers krijgen de gelegenheid om de Cryptocommunity uit te proberen. Je betaalt voor de eerste maand slechts €1,- en bepaalt daarna of je langer verbonden wenst te blijven.

Klik hier voor meer informatie

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met cryptomunten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *