Lynx review: een Nederlandse online broker met een enorm aanbod

Home » Lynx review: een Nederlandse online broker met een enorm aanbod

Je hebt wellicht weleens van Lynx gehoord. Het is in feite de Nederlandse tak van Interactive Brokers. Als belegger krijg je dus dezelfde mogelijkheden als bij dit grote internationale concern. Tegelijkertijd profiteer je van een Nederlandstalige service. Dat klinkt alvast veelbelovend. In dit artikel lichten we toe of Lynx een geschikte broker voor jou is. We bespreken daarvoor de belangrijkste eigenschappen, zoals kosten, gebruiksgemak, mogelijkheden om analyses uit te voeren, klantenservice en het aanbod. Aan het einde van het artikel presenteren we onze eindconclusie.

Benieuwd of de Nederlandse broker Lynx iets voor je is?

Lynx is een Nederlandse online broker waar je kunt handelen in allerlei verschillende beleggingsproducten. Er is een Nederlandse klantenservice die je helpt om een demo-account aan te maken. Hiermee kun je zonder geld te storten ontdekken of Lynx iets voor je is.

Een korte introductie over online broker Lynx

In 2006 is Lynx in Amsterdam opgericht. Doordat ze een onderdeel zijn van het internationale Interactive Brokers konden ze snel een marktaandeel opeisen. Inmiddels is Lynx een bekende en populaire broker en werken er enkele honderden medewerkers.

Lynx broker

De betrouwbaarheid van Lynx

Zoals ieder legaal financieel instituut uit Nederland staat Lynx onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB). Verder worden ze gecontroleerd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Daaruit valt op te maken dat Lynx voldoet aan strenge voorwaarden als het aankomt op betrouwbaarheid en veiligheid. Het is dan ook geen wonder dat Lynx regelmatig in het zonnetje wordt gezet en een prijs in ontvangst mag nemen.

Veiligheid en security voor klanten

Zoals altijd ben je als klant deels zelf verantwoordelijk voor de veiligheid. Dat is ook zo bij Lynx. Je bepaalt bijvoorbeeld zelf of je kiest voor tweestapsverificatie. Hierdoor hebben kwaadwillenden veel minder kans om zomaar je account binnen te dringen. Via je profiel geef je aan via welke IP-adressen het mogelijk is om in te loggen. Ieder nieuw apparaat waarvandaan wordt ingelogd moet goedgekeurd worden. Desgewenst kies je ervoor om in te loggen middels een vingerafdruk. Alles bij elkaar opgeteld is de veiligheid bij Lynx dus helemaal in orde.

Beleggingsinstrumenten om je geld in te investeren

Het aanbod bij Lynx is in één woord gigantisch. Vrijwel ieder denkbaar type beleggingsproduct is via de website of applicatie te vinden. Denk bijvoorbeeld aan obligaties, aandelen, fondsen, ETF’s, grondstoffen, turbo’s, CFD’s. forex, futures, opties, indexen en cryptocurrencies. Dat niet alleen, er zijn erg veel buitenlandse beurzen beschikbaar. In totaal zijn dat er meer dan 100 in 31 verschillende landen. Dat komt ongetwijfeld doordat Lynx bij Interactive brokers hoort. Pas wel op met het traden van CFD’s. Dat zijn namelijk uiterst risicovolle beleggingsinstrumenten. Met oog op de overvloedige keuzemogelijkheden bij Lynx zullen vooral ervaren beleggers zich aangetrokken voelen tot deze online broker.

lynx beleggingsproducten

Geld storten en opnemen bij Lynx

Als klant van Lynx stort je eenvoudig geld op je rekening. Uiteraard is iDEAL gewoon een optie, aangezien het een Nederlandse broker betreft. Verder kies je desgewenst voor een creditcard of koppel je een digitale wallet. Lynx hanteert overigens wel een minimaal stortingsbedrag. Iedere keer dat je geld naar je rekening overboekt dient dat minstens €3.000,- te bedragen. Beschik je over een zakelijke account? Dan is het minimum zelfs €20.000,-. Dit zijn op zich forse bedragen. Uit het minimum van €3.000,- kun je opmaken dat Lynx niet zit te wachten op kleine en beginnende beleggers.

Maak je eigen analyses bij deze online broker

Als je door de regels van dit artikel leest heb je waarschijnlijk al door dat Lynx het behoorlijk serieus aanpakt. Je merkt dat onder andere aan het enorme aanbod beleggingsinstrumenten en het minimale stortingsbedrag. Daarom is het geen verrassing dat je bij Lynx de tools krijgt om grondige analyses uit te voeren.

Hoe de markt in de gaten met je eigen onderzoek

Bij Lynx krijg je toegang tot een heel scala aan tools om succesvol te beleggen. Bedenk wel dat het gebruik van dergelijke software vraagt om de nodige kennis en het bovendien tijdrovend is. Je kiest via het platform van Lynx voor verschillende tools, afhankelijk van het type product waar je meer over wenst te weten. GrafiekTrader is het meest gebruiksvriendelijk. Via deze tool maak je trades vanuit de grafiek zelf. Hierdoor ben je in staat om uitzonderlijk snel in te spelen op koersschommelingen.

Met BookTrader realiseer je min of meer hetzelfde. Het doel is wederom om zo snel mogelijk trades door te voeren. Deze software is met name geschikt voor day traders. Option Trader is zoals de naam doet vermoeden speciaal gemaakt om in opties te beleggen. Via de Combo Trader is het doorsturen van combinatiedeals een fluitje van een cent. Met de FX Trader verhandel je snel en gemakkelijk meer dan 100 valutaparen. Markt scanner is eveneens een mooie tool. Je voert zoektermen en indicatoren in en je krijgt op basis van je criteria resultaten van markten van over de hele wereld. Het is een zeer nuttig hulpmiddel om nieuwe en interessante beleggingsinstrumenten te vinden.

lynx tools

Technische analyses om je beslissingen te maken

Binnen de tools van Lynx krijg je de mogelijkheid om uitgebreide grafieken tevoorschijn te toveren. Ze laten je het verleden van een instrument zien. Je voegt zelf de indicatoren toe die je belangrijk vindt. Het is zelfs mogelijk om een verzameling van deze indicatoren als template op te slaan. Hierdoor haal je met een klik op de muis je eigen selectie tevoorschijn om een analyse mee uit te voeren. In totaal zijn er 80 verschillende indicatoren. Als klant van Lynx krijg je alle gelegenheid om middels trendanalyse, patroonherkenning en kwantitatieve analyse beslissingen te nemen.

Fundamentele analyses voor nog meer zekerheid

Technische analyses richten zich volledig op koersen. Een fundamenteel onderzoek probeert te achterhalen hoe aantrekkelijk een beleggingsproduct, meestal een aandeel, in het algemeen is. Op basis van financiële gegevens van een bedrijf, de betreffende sector en de staat van de economie kan worden achterhaald of het kopen of verkopen van een aandeel een goed idee is. Bij Lynx krijg je veel opties om zelf je onderzoek te doen. Dat geldt dus ook voor fundamentele analyses.

Limieten instellen om verliezen te voorkomen of winst veilig te stellen

Als belegger ben je op zoek naar een zo hoog mogelijk rendement. Maar je zit niet 24 uur per dag achter je computer om orders op het meest gunstige moment door te voeren. Speciaal daarvoor zijn er stop loss orders. Je stelt bepaalde limieten in om winst veilig te stellen of verlies te beperken. Het zijn hulpvaardige tools. Niet alleen voor je rendement, maar ook voor het risico om grote bedragen in korte tijd kwijt te raken. Lynx geeft je zoals verwacht de mogelijkheid om je eigen stop loss orders in te stellen.

De software om te beleggen bij Lynx

Klanten van Lynx krijgen allerlei opties om hun instrumenten te analyseren en hun koers te bepalen. Via de website in je browser heb je al toegang tot de Lynx Basic. Maar via deze software is het niet mogelijk om uitgebreid onderzoek te doen. Daarvoor zul je de Lynx Trader App moeten downloaden. Die is beschikbaar voor je smartphone en je computer. Hoewel gezegd moet worden dat het programma op een pc of laptop een stuk prettiger werkt. Dat komt met name door de beperkte schermgrootte van een telefoon. Hierdoor is het soms lastig om meerder indicatoren af te lezen en exacte posities in een grafiek te selecteren. Verder kunnen we eigenlijk alleen maar positief zijn over de software. Het is ongekend uitgebreid en bevat veel meer mogelijkheden dan de meeste beleggers zullen gebruiken.

lynx masterclass

Lessen, instructies en informatie bij online broker Lynx

Klanten krijgen volop de gelegenheid om bij te leren. Nuttig, want bij Lynx is het wel de bedoeling dat je echt aan de slag gaat met je beleggingen. Via webinairs, nieuwsbrieven, een kennisbank en zelfs live trading sessies leer je de fijne kneepjes van het vak. Desgewenst ontvang je tips van deskundige beleggers in je mailbox. Wanneer je nog niet zo onderlegd bent in de wereld van het beleggen zijn het mooie bronnen om snel kennis te vergaren. Maar ook meer ervaren traders halen ongetwijfeld voordeel uit de omvangrijke collectie lesmateriaal.

Zie rapporten van expert in om beslissingen te maken

Zelf analyses uitvoeren is niet voor iedereen weggelegd. Voor minder bedreven beleggers heeft Lynx daarom een alternatief. Dat is het bekijken van rapporten en analyses die door deskundigen zijn opgesteld. Ze bespreken bepaalde ontwikkelingen binnen een economische sector of gaan dieper in op een specifiek beleggingsproduct. Een zeer nuttige toevoeging omdat je hiermee voorkomt dat je onverantwoorde en onnodig risicovolle beslissingen neemt.

Verschillende account om het handelen onder de knie te krijgen

Weet jij nog niet zo zeker of je een lucratieve belegger bent? Bij Lynx maak je dan een demo-account aan. Je krijgt dan een bedrag van maar liefst $1.000.000,- om virtueel te beleggen. De koersen en het rendement dat je behaalt zijn gelijk aan die in de echte wereld. Bovendien maak je gebruik van exact dezelfde tools. Het is dus een mooie manier om vrijblijvend en risicoloos kennis te maken met wat Lynx te bieden heeft.

Naast een demo-account is het mogelijk om een schaduw portfolio op te stellen. Dat is min of meer hetzelfde, maar dan gericht op traders die al wel precies weten waar ze mee bezig zijn. Je maakt in feite een kopie van je huidige portefeuille. Vervolgens gelden dezelfde regels als bij een demo-account en is je schaduwportefeuille compleet virtueel. Het is een mooie omgeving om nieuwe strategieën te testen. Zijn ze succesvol? Dan probeer je ze toe te passen voor een mooi rendement van je echte portfolio.

De klantenservice van Lynx is volledig in het Nederlands

Aangezien Lynx uit Nederland komt mag het geen verrassing zijn dat de klantenservice ook in het Nederlands is. Daarom is contact opnemen voor mensen uit ons land geen enkel probleem. Onze ervaring is dat je netjes te woord wordt gestaan door een medewerker. Die weten waar ze over praten zodat ze je daadwerkelijk van dienst zijn. De recensies op het internet over de klantenservice van Lynx zijn over het algemeen ook erg positief. Je hebt de keuze uit drie kanalen wanneer je contact opneemt. Via de telefoon en de chatservice staan de medewerkers van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 22:00 voor je klaar. In het weekend zul je dus even geduld moeten hebben. Uiteraard is het ook gewoon mogelijk om  Lynx te mailen. Je ontvangt relatief snel antwoord wanneer je tijdens werkdagen contact opneemt.

tarieven overzicht

De kosten van beleggen bij Lynx

Online broker hanteren verschillende methodes om geld te verdienen. Bij Lynx betaal je per transactie. Het is van het speficieke product afhankelijk wat de kosten zijn. Het type instrument en het afkomstige land zijn de belangrijkste eigenschappen. Voor het kopen van aandelen in Nederland betaal je bijvoorbeeld 0,06% per transactie. Het minimum is €6,- en het maximum dat je betaalt aan kosten per transactie is €45,-. Voor de overige Europese landen ligt dat percentage ergens tussen de 0,09 en 0,15%. Wereldwijd loopt dit op tot 0,25%. Voor forex betaal je 0,4 basispunt. De kosten voor ieder te verhandelen valutapaar zijn identiek.

In dit artikel hebben we niet de ruimte om alle tarieven door te spreken. Bovendien is dat een enorme lijst. Daarom verwijzen we je door naar de website van Lynx. Hierdoor beschik je gegarandeerd over de accurate tarieven. Online brokers hebben er namelijk nog weleens een handje van om hun kosten regelmatig te wijzigen.

De transactiekosten van beleggen bij Lynx.

Een fee voor kleine en inactieve accounts

Voor Lynx is het zaak om elke maand winst te maken. Daarom betaal je normaal gesproken in ieder geval €5,- per maand. Tenminste, wanneer je waarde van je portefeuille minder is dan €100.000,-. De transactiekosten die je maakt worden van de fee van €5,- afgetrokken. Ben je daar dus meer aan kwijt dan de fee, dan betaal je verder niks. Als je er tussenin zit betaal je het verschil.

Een voorbeeld:

Je hebt deze maand in totaal €3,- aan transactiekosten gemaakt. Aan het eind van de maand betaal je daarom nog 5 – 3 = €2,-.

Voor zakelijke beleggersrekeningen is de fee €15,-. Er wordt dus in feite van je verwacht dat je meer of grotere transacties uitvoert.

De kosten van Lynx voor grote en kleine beleggers

Uit de kosten van Lynx kun je opmaken dat de regels positief zijn voor grote en actieve beleggers. Met name wanneer je grote transacties maakt is Lynx voordelig. Je betaalt namelijk een maximum aan transactiekosten. Bovendien verlies je maandelijks geen geld omdat je actief (genoeg) aan het traden bent. Want €5,- per maand is behoorlijk fors wanneer je met een relatief klein kapitaal de beurs betreedt. Per jaar is dat €60,- en dat gaat allemaal af van je rendement. Maak je regelmatig grote transacties? Dan is Lynx zonder meer geschikt dankzij de lage kosten die in rekening worden gebracht. Overigens stort je elke maand één keer gratis geld over van je account van Lynx naar je eigen rekening.

De snelheid van het doorvoeren van transacties

Lynx richt zich overduidelijk op de fanatieke beleggers die hun eigen plan trekken. Voor hen is het cruciaal dat je snel inspeelt op de markt. Fanatiek traden heeft heeft geen zin als je orders uren in de wachtrij staan voor ze doorgevoerd worden. Gelukkig is dat bij Lynx geen probleem. Onze ervaring is dat de online broker je orders in hoog tempo doorvoert. Bedenk wel dat Lynx een broker is en geen exchange. Daarom duurt het altijd wel even voor er een koper gevonden wordt aangezien je niet rechtstreeks van Lynx koopt en verkoopt.

Lynx reviews

Een overzicht van de ervaringen van andere gebruikers

Voor een zo eerlijk mogelijke beoordeling lezen we op het internet altijd de ervaringen van andere klanten van Lynx. Over het algemeen zijn de meeste beleggers enthousiast. Er zijn helaas wel klachten te vinden over de duur van bepaalde aanvragen. Met name het creëren van een account lijkt bij een aantal klanten behoorlijk lang te duren. Ze wachten enkele dagen, soms weken, voordat hun aanvraag goedgekeurd wordt. Daarnaast duurt het storten van geld soms langer dan je gewend bent. Hoewel we zelf geen problemen hebben gehad vinden we het belangrijk om aan te geven dat er anderen zijn die wel de nodige hinder ondervinden. Gelukkig zijn klanten niet negatief over de betrouwbaarheid, klantenservice en het aanbod van Lynx.

Conclusie: hoe goed en betrouwbaar is Lynx?

Uit dit artikel valt op te maken dat wij behoorlijk positief zijn over online broker Lynx. Voor inwoners van Nederland is het in de eerste plaats prettig dat het platform en de klantenservice volledig in het Nederlands zijn. Hetzelfde geldt voor het lesmateriaal. Daarbovenop is het aanbod bij Lynx gigantisch. Je verhandelt talloze beleggingsinstrumenten over de hele wereld.

Let wel op, want Lynx richt zich specifiek op ervaren en actieve beleggers. Daarom is het platform moeilijk te adviseren aan mensen die af en toe hun portfolio bekijken en wellicht een transactie uitvoeren. Bij Lynx dien je vrijwel dagelijks bezig te zijn met je beleggingen. Wanneer je een maand lang geen transacties uitvoert betaal je zelfs een fee voor inactiviteit. Voor traders met veel kapitaal is Lynx behoorlijk voordelig, gezien de maximale fees voor transacties. Wanneer je met kleinere bedragen handelt is het aannemelijk dat er goedkopere brokers voor jou te vinden zijn. De tools die je ter beschikking krijgt om analyses uit te voeren laten niks te wensen over. Al met al is Lynx een prima online broker voor actieve beleggers die het nodige te besteden hebben.

Benieuwd of de Nederlandse broker Lynx iets voor je is?

Lynx is een Nederlandse online broker waar je kunt handelen in allerlei verschillende beleggingsproducten. Er is een Nederlandse klantenservice die je helpt om een demo-account aan te maken. Hiermee kun je zonder geld te storten ontdekken of Lynx iets voor je is.

Gerelateerde artikelen

Meestgestelde vragen

Is Lynx betrouwbaar?

Zoals ieder legaal financieel instituut uit Nederland staat Lynx onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB). Verder worden ze gecontroleerd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Daaruit valt op te maken dat Lynx voldoet aan strenge voorwaarden als het aankomt op betrouwbaarheid en veiligheid. Het is dan ook geen wonder dat Lynx regelmatig in het zonnetje wordt gezet en een prijs in ontvangst mag nemen.

Klik hier voor meer informatie

Kun je bij Lynx IDEAL gebruiken om geld te storten?

Als klant van Lynx stort je eenvoudig geld op je rekening. Uiteraard is iDEAL gewoon een optie, aangezien het een Nederlandse broker betreft. Verder kies je desgewenst voor een creditcard of koppel je een digitale wallet.

Klik hier voor meer informatie

Krijg je bij Lynx hulp met het leren beleggen?

Klanten krijgen volop de gelegenheid om bij te leren. Nuttig, want bij Lynx is het wel de bedoeling dat je echt aan de slag gaat met je beleggingen. Via webinairs, nieuwsbrieven, een kennisbank en zelfs live trading sessies leer je de fijne kneepjes van het vak. Desgewenst ontvang je tips van deskundige beleggers in je mailbox. Wanneer je nog niet zo onderlegd bent in de wereld van het beleggen zijn het mooie bronnen om snel kennis te vergaren. Maar ook meer ervaren traders halen ongetwijfeld voordeel uit de omvangrijke collectie lesmateriaal.

Klik hier voor meer informatie

Wat is een demo-account bij Lynx?

Weet jij nog niet zo zeker of je een lucratieve belegger bent? Bij Lynx maak je dan een demo-account aan. Je krijgt dan een bedrag van maar liefst $1.000.000,- om virtueel te beleggen. De koersen en het rendement dat je behaalt zijn gelijk aan die in de echte wereld. Bovendien maak je gebruik van exact dezelfde tools. Het is dus een mooie manier om vrijblijvend en risicoloos kennis te maken met wat Lynx te bieden heeft.

Klik hier voor meer informatie

Heeft Lynx een Nederlandse klantenservice?

Aangezien Lynx uit Nederland komt mag het geen verrassing zijn dat de klantenservice ook in het Nederlands is. Daarom is contact opnemen voor mensen uit ons land geen enkel probleem. Onze ervaring is dat je netjes te woord wordt gestaan door een medewerker. Die weten waar ze over praten zodat ze je daadwerkelijk van dienst zijn. De recensies op het internet over de klantenservice van Lynx zijn over het algemeen ook erg positief.

Klik hier voor meer informatie

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *