Wat is Quantum AI en is het Veilig?

Home » Wat is Quantum AI en is het Veilig?

Quantum AI is een trading bot die voor jou automatisch de beste deals uitzoekt. De vraag is alleen of het een betrouwbare tool is om winst te maken. Beleggen is steeds meer afhankelijk geworden van software. Een computerprogramma kan nou eenmaal veel eenvoudiger enorm veel data verzamelen en analyseren. Zelfs de meest ervaren traders zijn inmiddels helemaal nergens meer zonder hun vertrouwde software. Programma’s die gebruikt worden om te traden zijn steeds zelfstandiger. Inmiddels is menselijke inbreng niet meer noodzakelijk om beleggingsinstrumenten te kopen of te verkopen. Dat lijkt erg handig, want hierdoor is iedereen in staat om op een hoog niveau te beleggen. Tegelijkertijd is het maar de vraag of dit helemaal veilig is. Quantum AI is sinds korte tijd enorm bekend en populair geworden. Het is een automatische trading bot die helemaal zelfstandig voor jou aan de slag gaat. In dit artikel bespreken we de potentie en besteden we aandacht aan de gevaren.

Artificial intelligence

Bots die beslissingen maken zonder menselijke inbreng

Artificial intelligence is continu in ontwikkeling. Steeds meer processen zijn er afhankelijk van. Daarom ontstaan er vragen over de betrouwbaarheid. Hoeveel vrijheid geef je een robot? Sommige mensen zijn erg huiverig wanneer het aankomt op software die beslissingen neemt. Anderen zien het als een geschenk uit de hemel. Gelukkig is er ook ruimte voor een middenweg. Over het algemeen zien veel mensen robots best in staat om zelf besluiten te nemen. Maar enig menselijk toezicht geeft toch wel een veilig gevoel. Dat geldt eigenlijk ook voor beleggingsbots. In dit artikel gaan we niet te diep in op deze vraag. Je bepaalt je mening hierover helemaal zelf. We bespreken of Quantum AI te vertrouwen is als het aankomt op het sluiten van de beste deals.

Wat is Quantum AI precies?

Quantum AI is software die jou helpt om de beste deals te sluiten. Op basis van gegevens van de markt en een aantal voorgeprogrammeerde regels worden de beste momenten om te kopen of juist te verkopen bepaald. Het uiteindelijke doel is om jou als traders zoveel mogelijk winst te laten behalen. Quantum AI is volgens de ontwikkelaars erg geavanceerd. Hierdoor zijn de voorgeprogrammeerde regels flexibel. Op basis van nieuwe gegevens en marktschommelingen is de software in staat om op een hoger niveau beslissingen te nemen.

Wie is verantwoordelijk voor Quantum AI?

elon musk

Wie iets opzoekt over Quantum AI komt eigenlijk direct de naam Elon Musk tegen. Opvallend, want niets wijst erop dat hij betrokken is geweest bij de ontwikkeling van de software. Extra bijzonder is het feit dat er over de daadwerkelijke makers weinig informatie te vinden valt. Op de website staat eenvoudigweg dat een groep ervaren traders, wiskundigen en computerwetenschappers Quantum AI hebben ontwikkeld. Het doel is om zoveel mogelijk online traders te helpen met het maken van winst. Dergelijke mysterieuze berichtgeving betreffende de ontwikkelaars is meestal geen goed signaal. Hoewel dat bij alles wat met cryptocurrencies te maken heeft niet geheel als verrassing komt. Wat dat betreft kunnen we Quantum AI niet helemaal afschrijven. Maar het is wel belangrijk om op je hoede te zijn wanneer er zoveel onduidelijkheid is.

De belofte op winst van Quantum AI

Op de website van Quantum AI staat de claim dat minstens 90% van de traders die de software gebruikt profiteren van winst. Dat zijn natuurlijk uitstekende cijfers. Maar voor ons is het onmogelijk om dit te controleren. Als je de reviews leest lijken er op z’n minst veel mensen te zijn die geld verloren hebben. 90% zegt natuurlijk niet zo heel veel. Want heel vaak een minuscuul beetje winst weegt niet op tegen enkele zware verliezen. Via day trading is het bijvoorbeeld absoluut mogelijk om bij 90% van je traders winst te behalen maar uiteindelijk toch nog geld te verliezen.

Risico’s bij AI traders groter dan bij standaard platforms

Standaard, of klassieke, trading software heeft een ondersteunende functie. Jij maakt zelf de beslissingen. De software helpt je eenvoudigweg met het maken van analyses en het uitvoeren van je orders. Het is niet meer dan een handige assistent. Wanneer je kiest voor een programma dat op basis van AI en machine learning trades voor jou uitvoert geef je de controle veel meer uit handen. Je weet tenslotte zelf niet meer wat er allemaal verhandelt wordt. Als gebruiker dien je vrijwel blind te vertrouwen op de parameters, analyses en besluitvorming van de software.

Voor- en nadelen van een programma dat zelfstandig voor jou werkt

Een software trader die al het werk voor je doet klinkt fantastisch. Zeker wanneer je een minder ervaren belegger bent. In plaats van zelf beslissingen te nemen laat je het over aan een slim programma. Deze software is opgezet door deskundigen en leert automatisch bij. Dagelijks worden er talloze trades uitgevoerd. Het is de bedoeling dat de AI hier van leert. In andere woorden: de software wordt continu beter. Een voor de hand liggend voordeel is dat je hierdoor gebruik maakt van een kunstmatige trader met veel ervaring. Het analyseren van trades en de uitkomsten is veel eenvoudiger voor een bot dan voor een mens. In theorie is een automatische trader een geschenk uit de hemel. Maar je bent volledig afhankelijk van de bot. Bovendien krijg je als klant geen inzicht in het proces dat tot de beslissingen leidt. Blind vertrouwen is daarom een vereiste. Daarom is de geheimzinnigheid van Quantum AI een aanzienlijk probleem.

crypto trading bot quantum ai

Een combinatie tussen jouw parameters en software

Wanneer je kiest voor een AI trader geef je de controle deels uit handen. Maar het wil niet zeggen dat je zelf helemaal niks meer te bepalen hebt. Want programma’s zoals Quantum AI gaan nooit compleet zelfstandig voor je aan de slag. Het is namelijk noodzakelijk om bepaalde parameters door te geven. Het begint al met het totale bedrag dat je inlegt. Daar heeft de software niks over te zeggen.

De betrouwbaarheid van Quantum AI

Op het internet staan veel verhalen over klanten die zich opgelicht voelen door de makers van Quantum AI. Er worden veel mooie praatjes verkocht maar er zijn kennelijk meer dan genoeg mensen die geld hebben verloren. Het is zaak om altijd goed op te letten met tools die voor een groot deel zelfstandig te werk gaan. Vooral wanneer jouw geld in het spel is. De marketing van Quantum AI werkt in ieder geval uitstekend. Want het is in korte tijd een van de meest besproken trading tools van de wereld geworden. Helaas is een groot deel van de berichtgeving negatief.

Het is overduidelijk dat Quantum AI goed is in mensen overhalen met mooie praatjes. De naam Elon Musk aan het product verbinden is daar een uitstekend voorbeeld van. Voor veel mensen is dat toch wel een soort messias van tech en finance. Inmiddels is wel duidelijk geworden dat hij vooral goed is in zijn eigen financiën aanvullen. Bovendien zijn er eigenlijk geen directe aanwijzingen dat Elon Musk bij Quantum AI betrokken is. Niets wijst er op dat hij verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de software. Sterker nog, er gaan fake video’s rond waarin Musk over Quantum spreekt.

Neppe video’s waarin Elon Musk Quantum AI promoot

Deep fakes vormen inmiddels een onderdeel van het dagelijks leven. Over het algemeen is het vrij snel duidelijk wat echt is en wat niet. Met name wanneer personen zich openlijk uitspreken tegen een video waarin zij zelf te zien zijn. Quantum AI probeert er alles aan te doen om zich te verbinden met de naam Elon Musk. Zo zijn er video’s op het internet waarin Musk zeer positief over Quantum AI spreekt. Hij geeft bijvoorbeeld aan dat hij de ontwikkelaars persoonlijk heeft uitgezocht en weggehaald bij techgiganten zoals Google, Amazon en Apple. Verder vertelt hij zelf 3 jaar nou betrokken te zijn bij de ontwikkeling en 3 miljard dollar van zijn eigen vermogen geïnvesteerd heeft. Deze video’s zijn nep. Opvallend genoeg spreekt Musk zich amper openlijk uit tegen Quantum AI. Hoewel het zijn eigen reputatie inmiddels ook schaadt.

De veiligheid van Quantum AI

Zoals je op kunt maken uit de alinea’s hierboven is Quantum AI niet direct de meest betrouwbare partij. Ze zijn zelfs overduidelijk aan het liegen. Naast claims dat Elon Musk betrokken is bij Quantum AI staan er lovende citaten van Bill Gates en Jeff Bezos op de website. Deze zijn allemaal nep. Het is illegaal om zelf citaten te bedenken en er namen bij te zetten. Daarom is het opvallend dat Quantum AI dit openlijk blijft doen. Louter door deze feiten is af te leiden dat Quantum AI niet te vertrouwen is.

Zijn je gegevens en geld veilig bij Quantum AI?

Brokers, bots en trading platforms laten vaak vol trots weten aan welke veiligheidsvoorschriften ze voldoen. Denk bijvoorbeeld aan SSL encryption en tweestapsverificatie. Op de website van Quantum AI is hier helemaal niks over te vinden. Dat is uiteraard verdacht. Sowieso is de website zeer kaal en staat er weinig informatie op. Je vindt alleen wat schreeuwerige teksten, verzonnen citaten en vreemde claims die op geen enkele manier onderbouwd worden. Over de veiligheid is mede daarom veel onduidelijk. Terwijl Quantum AI je informatie wel deelt met derden. Gezien de omvang van de aanbieder is het ondenkbaar dat er geen veiligheidsprotocollen actief zijn. Maar het gebrek aan informatie doet weinig goeds voor het vertrouwen. Daarom is het best begrijpelijk dat je liever elders op zoek gaat naar een trading bot.

crypto wallet

Is er sprake van een ingebouwde digitale wallet?

Quantum AI heeft geen eigen wallet. Op zich logisch, want je krijgt nooit daadwerkelijke munten in je bezit. Want je verhandelt alleen maar CFD’s. Voor de opslag van je investeringen ben je dus zelf verantwoordelijk. Waarschijnlijk is dat maar goed ook. Want Quantum AI wekt niet de indruk helemaal veilig te zijn.

Staat Quantum AI onder toezicht van een financiële autoriteit?

Online brokers en exchanges staan meestal onder toezicht van een financieel instituut. Dat kunnen allerlei autoriteiten zijn en welke verantwoordelijk is voor het toezicht is onder andere afhankelijk van de locatie. Quantum AI staat niet onder controle van een groot financieel instituut. Dat is wederom een reden om de organisatie te wantrouwen. Want een financieel instituut zorgt ervoor dat een aanbieder zich aan bepaalde regels houdt. Hiermee wordt de veiligheid van het bezit van klanten gewaarborgd. Quantum AI is slechts een bot en dus geen volwaardige broker. Daarom zijn ze onder de huidige regels in staat om hun diensten aan te bieden zonder onder strikt toezicht te staan. Ze doen wat dit betreft dus niks illegaals. Maar wij zien liever een trading bot die is aangesloten bij een bekende broker die wel onder toezicht staat.

Kosten van traden met Quantum AI

Om winst te maken dienen de kosten zo laag mogelijk te zijn. Online brokers en trading tools hebben er een handje van om de kostenposten te verdelen. Hierdoor is het voor beleggers lang niet altijd in een oogopslag duidelijk wat de tarieven precies zijn. Quantum AI heeft gelukkig voor een eenvoudige methode gekozen een is opvallend transparante over de kosten. Je betaalt namelijk alleen een commissie voor iedere succesvolle trade. Bovendien is deze fee altijd identiek, onafhankelijk van het product dat je verhandelt. Je betaalt over iedere trade 0,01% commissie. Dat is relatief laag. Vooral omdat het aanmaken van een account en het beheren van je vermogen niks kost. Maar let er wel op dat een trading bot een stuk meer deals sluit dan een menselijke handelaar. Daarom is 0,01% per trade nog steeds aanzienlijk. Vooral wanneer de bot zonder jouw weten als een razende instrumenten koopt en verkoopt. Quantum AI trekt overigens niks in rekening voor het storten van geld van en naar je bankrekening en er is geen inactivity fee. Let er wel op dat je minstens $250,- moet inleggen om je account te activeren.

Het aanbod van Quantum AI is niet overweldigend

Bij Quantum AI verhandel je als klant CFD’s. Die zijn gebaseerd op drie cryptocurrencies, namelijk Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), en Bitcoin Cash (BCH). Dat zijn uiteraard populaire munten. Maar het zijn tegelijkertijd crypto’s die al lange tijd bestaan. Hierdoor is er geen sprake van een divers portfolio. Uiteraard is daar met maar drie verschillende instrumenten überhaupt geen sprake van.

CFD traden brengt een hoog risico met zich mee

CFD staat voor contract for difference. Je krijgt als belegger nooit daadwerkelijk het onderliggende instrument in handen. Het betreft slechts een contract tussen jou en de aanbieder. Kenmerkend aan CFD’s zijn de hefbomen. Hierdoor neemt je verlies of winst toe. Dat gaat vaak erg snel. Een hefboom van 1:30 is bijvoorbeeld redelijk standaard. Maar als de waarde van je aankoop met €100,- daalt heb jij €3000,- verloren. Tel daarbij het feit op dat cryptocurrencies al erg volatiel zijn en je kunt alleen maar concluderen dat hefbomen op basis van digitale munten enorm risicovol is. Bij Quantum AI maken ze het overigens wel heel erg bont. Want hun hefbomen lopen op tot 1:5000. Hierdoor is het mogelijk om in recordtempo je geld kwijt te raken.

Het maken van een account bij Quantum AI is erg eenvoudig

Inmiddels zijn er behoorlijk wat voorwaarden voor platforms waar je geld verhandelt. Daarom duurt het creëren van een account een stuk langer dan enkele jaren geleden gebruikelijk was. Bij Quantum AI blijkt dat niet het geval. Je hoeft amper iets te verifiëren. Alleen je e-mailadres wordt gecontroleerd. Best opvallend, aangezien de bot van Quantum AI rechtstreeks in aanraking komt met je geld.

aanmeldscherm quatum ai

De klantenservice van Quantum AI is niet geweldig

Je kunt vaak veel zeggen over een bedrijf nadat je in contact bent gekomen met de klantenservice. Open en eerlijke medewerkers laten zien dat een onderneming hun klanten serieus neemt. Quantum AI heeft toch al een schimmige reputatie. Dus een goede klantenservice zou een redding zijn. Helaas is dit niet het geval. Medewerkers zijn moeizaam te bereiken. Hoewel op de website staat aangegeven dat Quantum AI altijd voor je klaar staat. Over het algemeen zul je lang op een antwoord op je vraag moeten wachten.

Conclusie: is Quantum AI een betrouwbare trading bot?

Quantum AI doet in grote lijnen wat een trading bot zou moeten doen. Het investeert je geld op basis van software die door kunstmatige intelligentie voortdurend bijleert. Maar al het andere wekt veel wantrouwen op. Het begint al met illegale en valse quotes en de verzonnen link met onder andere Elon Musk, Bill Gates en Jeff Bezos. Daarnaast wordt er onvoorstelbaar onduidelijk gedaan over veiligheidsprotocollen en garanties voor klanten. De claim dat 90% van de gebruikers winst maakt lijkt ook volkomen uit de lucht gegrepen. Wanneer er geld in het spel is, zijn valse voorwendselen een signaal om verder te kijken. Quantum AI presenteert geen data en proberen klanten over te halen met mooie praatjes. Daarom is het in onze ogen beter om te kiezen voor een concurrent. Die zijn gemakkelijk te vinden, want Quantum AI heeft een erg klein aanbod. Slechts drie cryptocurrencies kunnen worden verhandeld, en dan nog alleen als CFD. Alles bij elkaar opgeteld is het eenvoudig om met een boog om Quantum AI heen te lopen en een andere trading bot te gebruiken.

Leren hoe je de beste cryptomunten vindt?

Stap voor stap ontdekken hoe je al crypto kunt kopen voor € 1,-

Gerelateerde artikelen

Veelgestelde vragen

Wat is Quantum AI?

Quantum AI is software die jou helpt om de beste deals te sluiten. Op basis van gegevens van de markt en een aantal voorgeprogrammeerde regels worden de beste momenten om te kopen of juist te verkopen bepaald. Het uiteindelijke doel is om jou als traders zoveel mogelijk winst te laten behalen. Quantum AI is volgens de ontwikkelaars erg geavanceerd. Hierdoor zijn de voorgeprogrammeerde regels flexibel. Op basis van nieuwe gegevens en marktschommelingen is de software in staat om op een hoger niveau beslissingen te nemen.

Klik hier voor meer informatie

Is Quantum AI betrouwbaar?

Op het internet staan veel verhalen over klanten die zich opgelicht voelen door de makers van Quantum AI. Er worden veel mooie praatjes verkocht maar er zijn kennelijk meer dan genoeg mensen die geld hebben verloren. Het is zaak om altijd goed op te letten met tools die voor een groot deel zelfstandig te werk gaan. Vooral wanneer jouw geld in het spel is. De marketing van Quantum AI werkt in ieder geval uitstekend. Want het is in korte tijd een van de meest besproken trading tools van de wereld geworden. Helaas is een groot deel van de berichtgeving negatief.

Klik hier voor meer informatie

Is Quantum AI veilig?

Brokers, bots en trading platforms laten vaak vol trots weten aan welke veiligheidsvoorschriften ze voldoen. Denk bijvoorbeeld aan SSL encryption en tweestapsverificatie. Op de website van Quantum AI is hier helemaal niks over te vinden. Dat is uiteraard verdacht. Sowieso is de website zeer kaal en staat er weinig informatie op. Je vindt alleen wat schreeuwerige teksten, verzonnen citaten en vreemde claims die op geen enkele manier onderbouwd worden. Over de veiligheid is mede daarom veel onduidelijk. Terwijl Quantum AI je informatie wel deelt met derden. Gezien de omvang van de aanbieder is het ondenkbaar dat er geen veiligheidsprotocollen actief zijn. Maar het gebrek aan informatie doet weinig goeds voor het vertrouwen. Daarom is het best begrijpelijk dat je liever elders op zoek gaat naar een trading bot.

Klik hier voor meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *