Cursus Trading Navigator Methode Review

Home » Cursus Trading Navigator Methode Review

Op het internet tref je talloze cursussen die je helpen om winstgevend te beleggen. In dit artikel reviewen we de Trading Navigator Methode. Wat direct opvalt is dat de cursus zeer doelgericht is opgezet. Cursisten worden zo snel mogelijk klaargestoomd om de markt op te gaan.

Centraal staat het gebruik van de Trading Navigator, beleggingssoftware met een hoge gebruiksvriendelijkheid en daardoor een laag instapniveau. De grote vraag is of de Trading Navigator Methode cursus je voldoende kennis geeft om op een verantwoorde manier te beleggen. Verder speelt de betrouwbaarheid en de accuraatheid van de software een uitzonderlijk grote rol.

Aangezien je uiteindelijk afgaat op de adviezen die de automatisch gegenereerde analyses je geven. In deze review lees je of de Trading Navigator Methode dé cursus voor jou is. We gaan onder andere in op de waarde van het programma, de verschillende lessen, de oprichter en de bijbehorende extra’s. Aan het eind van het artikel lees je ons eindoordeel.

Harm van Wijk

Wil jij ook beleggen met gemiddeld 20,6% rendement zonder ervaring?

Gratis training door Harm van Wijk

 • Hoe je rendement maakt met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt….
 • Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week….
 • Hoe kan je met 250 euro beleggen en een mooi rendement behalen?

Wat is de Trading Navigator Methode precies?

Wie naar de opzet kijkt ontdekt al snel dat de Trading Navigator Methode behoorlijk praktisch is ingedeeld. Eigenlijk kan dat ook niet anders. Want binnen 6 weken dienen cursisten in staat te zijn om met behulp van de software te traden. Daarbij betreft het allerlei soorten beleggingsinstrumenten. De duur van de cursus is eenvoudigweg niet lang genoeg om alle facetten van het beleggen zorgvuldig door te nemen.

In plaats daarvan word je zo snel mogelijk klaargestoomd. Met relatief beperkte kennis zou je met de Trading Navigator als een professional kunnen investeren in allerlei beleggingsinstrumenten. In onze review lees je of dit realistisch is en of het verstandig en veilig is om je besluitvorming uit handen te geven aan een programma.

wat is de trading navigator methode

Wie is de oprichter van de Trading Navigator Methode?

Harm van Wijk is de man achter de Trading Navigator Methode. Hij was in het verleden werkzaam bij grote banken en financiële instituten. Denk bijvoorbeeld aan Fortis, ABN Amro, de SNS bank en Binck. Harm van Wijk is een afgestudeerd econoom en houdt zich al vele jaren uitsluitend bezig met beleggen. In 2004 richtte hij bijvoorbeeld de populaire website beleggen.com op. Harm van Wijk heeft dus zeker de kennis en kunde om een cursus als deze op te zetten. Hij is bovendien een benaderbaar persoon die zich ook regelmatig in het openbaar laat zien en horen, bijvoorbeeld op de televisie en de radio.

De indeling van de Trading Navigator Methode cursus

In totaal bestaat de cursus uit 6 verschillende lessen die over 6 weken verdeeld zijn. Het doel is dat je tijdens deze weken leert hoe je met de Trading Navigator software de markt onderzoekt en uiteindelijk rendabel handelt op de beleggersmarkt.

Week 1: een inleiding voor de software en beleggen in het algemeen

De overkoepelende naam voor de lessen in week 1 is “Jouw doel en leren van de beste beleggers ter wereld”. Op zich is dat natuurlijk een best ambitieuze titel. Dit zijn de lessen van de eerste week van de cursus:

 • Welkom
 • Waar beginnen en leren van de slimste beleggers
 • Trading Navigator
 • Installatie handleiding Trading Navigator
 • Handige tips & Tricks
 • Brokeronderzoek
 • Hoe een order te plaatsen
 • Duurzame energie rapport
trading navigator methode week 1

De week begint met de stelling dat je doelen moet zetten om ze te behalen. Verder ga je al vrij snel over in het installeren van de Trading Navigator Software. Dat laat maar weer zien wat de focus van de cursus is. Harm van Wijk bespreekt vervolgens een aantal van de populairste online brokers en je wordt op de hoogte gebracht van de voor- en nadelen. Op basis daarvan maak je zelf een keuze en een account aan. Uiteindelijk baseer je de beslissingen die je neemt op basis van de Trading Navigator software en voer je orders uit via een aparte broker.

Week 2: introductie tot een aantal beleggingsstrategieën

De titel voor de lessen in de tweede week is: “Bewezen strategieën voor aandelen”. Hierdoor lijkt het alsof je redelijk diep ingaat op verschillende theorieën. Helaas blijft het allemaal (nog) relatief oppervlakkig. De lessen van week 2 zijn:

 • Beleggingsstrategieën: Introductie
 • Beleggingsstrategieën: Dogs of the Dow
 • beleggingsstrategieën: Dividend Aristrcraten
 • Beleggingsstrategieën: Dividendkoningin Geraldine Weiss
 • Beleggingsstrategieën: Opties basis
 • Beleggingsstrategieën: Turbo’s Speeders en Sprinters

Helaas gaat Harm van Wijk beperkt de diepte in. Terwijl de onderwerpen zich daar uitstekend voor lenen en het voor beleggers zeker waardevol zou zijn om meer achterliggende theorie te kennen. Slechts een klein gedeelte van de lessen gaan daadwerkelijk over de onderbouwing van een beleggingsstrategie. Op die momenten is week 2 behoorlijk waardevol en is het duidelijk dat de oprichter weet waar hij over praat.

trading navigator methode week 2

Week 3: algemene regels om verantwoord te beleggen

Voor beginnende beleggers is week 3 absoluut waardevol. Eigenlijk zou je de lessen van deze week iets eerder in het programma verwachten. Je leert in het algemeen hoe je trends herkent. Verder leer je aantal vuistregels om op een verstandige manier met je geld om te gaan. De derde week van de Trading Navigator Methode cursus bestaat uit deze lessen:

 • Trendvolgend beleggen
 • Gewogen gemiddelde
 • De praktijk
 • Robuustheid en emotie

Het is een mooie week om te leren over de risico’s van beleggen en hoe je die zo goed mogelijk omzeilt. Bovendien leer je een aantal basisprincipes zodat je over het algemeen meer inzicht krijgt in de markt. Het is een essentieel stukje in de cursus omdat je hier daadwerkelijk leert om zelf na te denken en niet alles aan de software over te laten.

trading navigator methode week 3

Week 4: theorie en praktijk wordt samengebracht

Week 4 gaat gelukkig op dezelfde wijze verder als week 3. Je komt dus echt wat te weten hoe beleggen in elkaar zit. In onze ogen is dat onmisbaar en ontbrak dit in de eerste twee lesweken. De titel van week 4 is “Concrete koop- en verkoopsignalen” en bestaat uit de volgende lessen:

 • Credit spreads
 • De Grieken
 • Statistieken AEX
 • Call Spreads
 • Werkboek optiestrategieën

Als cursist ga je samen met Harm van Wijk terug in de tijd om gebeurtenissen uit de AEX achteraf te analyseren. Dat is erg leerzaam omdat je ziet wat de effecten zijn van bepaalde signalen op de koers. Aangezien de gebeurtenissen zich allemaal in het verleden afspelen is het eindresultaat namelijk al bekend. Het laatste gedeelte van week 4 is waarschijnlijk het meest uitgebreide van de hele cursus. Cursisten gaan echt aan de slag met het maken van berekeningen. Je leert hoe short en long options in elkaar zitten en maakt zelf analyses betreffende het risico en de potentiële winst, of juist verlies. Week 4 is eenvoudigweg zeer leerzaam en wat ons betreft een hoogtepunt van de cursus.

trading navigator methode week 4

Week 5: meer methodes om koersen te analyseren

In week 5 gaat het programma min of meer op dezelfde voet verder. Wat een goed teken is, aangezien week 3 en 4 een mooie basis vormden. De lessen van deze week zijn:

 • Short Strangle de basis
 • Statistische kansen
 • Zoeken en handelen
 • Monitoren en follow up
 • Tools
trading navigator methode week 6

Zoals te zien aan de titels gaat het iets meer de praktische kans op. Je leert vragen te beantwoorden zoals: hoe kies ik het juist beleggingsinstrumenten uit om in te beleggen? Er wordt daarnaast ook aandacht besteed aan het beperken van de verliezen wanneer dat nodig is. Het is goed om te zien dat de Trading Navigator Methode cursus je niet alleen wijst op de gevaren van beleggen, maar je ook daadwerkelijk handvatten geeft om potentieel grote financiële schade te voorkomen. Al met al zijn de lessen in week 5 erg waardevol en wordt de connectie gemaakt tussen theorie en praktijk.

Week 6: het maken van een overzicht en monitoren van je aankopen

In week 6 besteedt de Trading Navigator Methode cursus expliciet aandacht aan het maken van een plan en het registreren van je beleggingsgeschiedenis. Je wordt geadviseerd om al je beleggingen nauwkeurig bij te houden en hiervan te leren. De lessen van deze week zijn:

 • Handelsplan
 • Trading journaal
 • Coaching
 • Uitbesteden

Het zijn absoluut waardevolle lessen. Maar in totaal is de lesstof een stuk beperkter als in de drie weken hiervoor. Aan het einde van de cursus krijg je de optie om je aan te melden voor een extra 3-daagse cursus te volgen.

trading navigator methode week 5

Een mooi programma met een aantal minder waardevolle gedeeltes

In totaal is de Trading Navigator Methode cursus zeker de moeite waard. Met name week 3, 4 en 5 zijn doorspekt met nuttige informatie. De lesstof in week 2 komt in onze ogen op een vreemd moment. Het gaat over specifieke theorieën waar de nodige achtergrondkennis voor nodig is. Daarom blijft het enigszins oppervlakkig. In de weken erna leer je pas echt hoe de wereld van het beleggen in elkaar zit. Door het lesmateriaal van week 2 iets naar achteren te plaatsen is het wellicht mogelijk om de stof in meer detail en met meer diepgang te behandelen.

Welke extra’s horen bij de Trading Navigator Methode cursus?

Zoals gebruikelijk ontvang je niet alleen een enkele cursus. Het is een totaalpakket met enkele leuke toevoegingen. Uiteraard wordt het op de website aangeprezen als een ongelooflijk duur programma en dien je snel toe te slaan om te profiteren van de speciale prijs. Volgens de officiële website is de totale waarde van het pakket van De Trading Navigator Methode €15.213,-. Momenteel kost het gelukkig allemaal slechts €1497,-. Daar krijg je het onderstaande voor:

 • De Trading Navigator Training: t.w.v. €2997,-
 • Trading Navigator software: t.w.v. €2997,-
 • 2 jaar VIP toegang MBC: t.w.v. €696,-
 • 2 jaar alerts via Telegram: t.w.v. € 1994,-
 • Handleidingen: t.w.v. €1147,-
  • Geld verdienen met opties
  • Geld verdienen met aandelen
  • Speeders, sprinters en turbo’s
 • 1 op 1 coaching: t.w.v. €200,-
 • MEXEM transactietegoed: t.w.v. €500,-
 • 2 jaar LIVE coaching: t.w.v. €4888,-

Het is een behoorlijk compleet totaalpakket. Overduidelijk is het belangrijkste gedeelte de software zelf en de daarbij behorende cursus.

trading navigator methode ervaringen

De extra’s van de Trading Navigator Methode

In deze review besteden we voornamelijk aandacht aan de cursus. Tegelijkertijd koop je het geheel als totaalpakket. Daarom bespreken we kort de bijgeleverde extra’s.

Trading Navigator software: de cursus en de software zijn nauw met elkaar verweven. Op zich dus geen wonder dat je het programma bij de cursus krijgt. Het is een redelijk unieke tool om mee te bepalen waarin je gaat beleggen. De gebruiksvriendelijkheid steekt er bovenuit in vergelijking met de concurrentie. Daar staat tegenover dat de opties wat minder groot zijn en de software vooral waarde heeft in combinatie met de methode die in de cursus besproken wordt. Het is dus geen allesomvattende software waarmee je zelf als deskundige belegger aan de slag gaat.

2 jaar VIP toegang MBC: dit is een mooie verzameling artikelen en e-books die je kunt naslaan wanneer je op zoek bent naar extra kennis.

2 jaar alerts via Telegram: maak een account aan bij Telegram Messenger en ontvang 2 jaar lang gratis alerts wanneer het een uitgelezen moment is om een beleggingsinstrumenten te kopen of juist te verkopen. Het is leuke toevoeging met makkelijk te gebruiken tips.

Handleidingen: een welkome toevoeging omdat die je achterliggende informatie geven. Want de rest van de cursus is behoorlijk praktisch ingedeeld waardoor je blind dient te vertrouwen op wat de software voorstelt.

MEXEM transactietegoed: t.w.v. €500,-: gratis transactietegoed is uiteraard altijd welkom. Bovendien is MEXEM een grote en betrouwbare online broker.

2 jaar LIVE coaching: de term “LIVE” is in dit geval wat overdreven. Je krijgt namelijk bijna de indruk dat je daadwerkelijk direct met experts en docenten praat. In plaats daarvan krijg je toegang tot allerlei presentaties en webinairs die meerdere malen per week verschijnen. Daar zit absoluut interessante content tussen waar je het een en ander van opsteekt.

trading navigator methode forum

Is cursus van de Trading Navigator Methode het geld waard?

Momenteel kost de complete cursus met extra’s €1497.-. Dat is een behoorlijk bedrag. Maar daarvoor krijg je wel levenslang toegang tot de software. Wanneer je hier lange tijd gebruik van maakt is de prijs zonder meer aantrekkelijk. Het nadeel van deze cursus is wel dat het zeer nauw verbonden is met de software. Je leert dus eigenlijk alleen beleggen met het bijbehorende programma. Dat levert overigens ook weer een voordeel op. Want door deze opzet is de cursus zeer praktijkgericht en kunnen complexe onderwerpen makkelijker uitgelegd worden.

Cursus Trading Navigator Methode: leren traden met de bijbehorende software

Tijdens de cursus is er aandacht voor beleggen in het algemeen. Je leert dan ook het een en ander over hoe je trends herkent, wat verschillende beleggingsinstrumenten zijn en bij welke brokers je snel en tegen lage tarieven handel drijft. Maar uiteindelijk maak je alleen beslissingen op basis van wat de software je vertelt. Die is zo ingericht dat je eigenlijk zonder iets te doen al adviezen krijgt. Je ziet een aantal rode en groene lijnen binnen de grafieken en die geven aan wat je zou moeten kopen. Je voert dus niet zozeer zelf analyses uit. De software doet alles, min of meer automatisch, en de belegger bepaalt vervolgens of hij of zij de tips serieus neemt en overgaat tot koop of verkoop.

Na het afronden van de cursus blijf je afhankelijk van de software

Wat hierboven beschreven staat brengt ons eigenlijk direct to een van de grootste negatieve punten van de Trading Navigator Methode in het algemeen. Want je leert weliswaar op een bepaalde manier beleggen, maar je blijft altijd afhankelijk van het programma. Op geen enkel moment geeft de cursus je de kennis en de handvatten om echt helemaal zelfstandig aan de slag te gaan. Alles is erop gericht dat je met de Trading Navigator snel en gemakkelijk deals sluit. Hierdoor zul je vaak vrijwel blind op de software moeten vertrouwen. Bovendien ben je compleet afhankelijk om ook na het afsluiten van de cursus te blijven betalen voor toegang tot de software.

Blind vertrouwen op software: is dat verstandig?

De vraag die je onmiddellijk kunt stellen over de Trading Navigator Methode is of je eigenlijk wel echt leert hoe de beleggerswereld in elkaar zit. Tijdens de cursus is daar zeker aandacht voor. Maar het lijkt niet voldoende om echt inzicht te krijgen in de wereld en de achterliggende mechanismen. Zelfs na het afronden van de cursus word je min of meer gevraagd om blind te vertrouwen op de adviezen van de software. Uiteindelijk laat jij je volledig leiden door een paar rode en groene lijntjes op de scherm. Deze zijn op basis van berekeningen en analyses die zelf niet ziet tot stand gekomen. Op zich is dat een gevaarlijke manier van beleggen. De software dient volledig te trouwen en compleet foutloos te zijn. Zelfs dan is het de vraag of het aan te raden is om op deze manier te traden. Aan de andere kant is het beter om voor dergelijke software te kiezen dan lukraak op je gevoel af te gaan.

Eindconclusie over de Trading Navigator Methode cursus

De Trading Navigator Methode is voornamelijk gericht op de praktijk. Je leert snel hoe je op basis van de bijbehorende software beleggingsinstrumenten koopt en verkoopt. Tegelijkertijd is er natuurlijk wel de nodige aandacht voor de onderliggende processen. Maar voor een dure en uitgebreide cursus is het redelijke beperkt. Harm van Wijk heeft de cursus opzettelijk zo opgezet. Het voordeel is dat je snel actief bent op de markt en beslissingen neemt op basis van wat de software je voorschrijft. Maar het is wel nadelig dat je als trader soms niet helemaal zeker weet waar je mee bezig bent. Het gevaar is dat je de software gedachteloos volgt. Op de website en binnen de community is de achterliggende informatie overigens wel degelijk beschikbaar. Dus je krijgt wel de mogelijkheid om zelf meer bij te leren. Uiteindelijk bepaal je helemaal zelf of de opzet van de Trading Navigator Methode bij jou past of niet.

Trading navigator methode

Wil jij ook beleggen met gemiddeld 20,6% rendement zonder ervaring?

Gratis training door Harm van Wijk

 • Hoe je rendement maakt met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt….
 • Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week….
 • Hoe kan je met 250 euro beleggen en een mooi rendement behalen?

Gerelateerde artikelen

Meestgestelde vragen

Wie is de oprichter van de Trading Navigator Methode?

Harm van Wijk is de man achter de Trading Navigator Methode. Hij was in het verleden werkzaam bij grote banken en financiële instituten. Denk bijvoorbeeld aan Fortis, ABN Amro, de SNS bank en Binck. Harm van Wijk is een afgestudeerd econoom en houdt zich al vele jaren uitsluitend bezig met beleggen. In 2004 richtte hij bijvoorbeeld de populaire website beleggen.com op. Harm van Wijk heeft dus zeker de kennis en kunde om een cursus als deze op te zetten. Hij is bovendien een benaderbaar persoon die zich ook regelmatig in het openbaar laat zien en horen, bijvoorbeeld op de televisie en de radio.

Klik hier voor meer informatie

Wat is de Trading Navigator Methode?

Wie naar de opzet kijkt ontdekt al snel dat de Trading Navigator Methode behoorlijk praktisch is ingedeeld. Eigenlijk kan dat ook niet anders. Want binnen 6 weken dienen cursisten in staat te zijn om met behulp van de software te traden. Daarbij betreft het allerlei soorten beleggingsinstrumenten. Met relatief beperkte kennis kun je met de Trading Navigator als een professional investeren in allerlei beleggingsinstrumenten.

Klik hier voor meer informatie

Wat kost de Trading Navigator Methode cursus?

Momenteel kost het totale pakket van de Trading Navigator Methode cursus slechts € 1497,-. Daar krijg je het onderstaande voor:

– De Trading Navigator Training: t.w.v. €2997,-
– Trading Navigator software: t.w.v. €2997,-
– 2 jaar VIP toegang MBC: t.w.v. €696,-
– 2 jaar alerts via Telegram: t.w.v. € 1994,-
– Handleidingen: t.w.v. €1147,-Geld verdienen met opties
– Geld verdienen met aandelen
– Speeders, sprinters en turbo’s
– 1 op 1 coaching: t.w.v. €200,-
– MEXEM transactietegoed: t.w.v. €500,-
– 2 jaar LIVE coaching: t.w.v. €4888,-

Het is een behoorlijk compleet totaalpakket. Overduidelijk is het belangrijkste gedeelte de software zelf en de daarbij behorende cursus.

Klik hier voor meer informatie

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *