12 Manieren om Veelbelovende Cryptocurrency te ontdekken

Home » 12 Manieren om Veelbelovende Cryptocurrency te ontdekken
veelbelovende cryptocurrency

Ik durf je te wedden dat als je op straat roept dat je weet welke cryptocurrency veelbelovend zijn, er binnen een paar minuten tien mensen om je heen staan. Zelfs nu de cryptomarkt zich weer in wat ‘rustiger’ vaarwater bevindt, is iedereen benieuwd wat de volgende grote coin gaat worden. Niet geheel onverwachts wordt er dan ook wekelijks in de zoekmachines veel naar veelbelovende cryptocurrency gezocht.

Op deze pagina ga je niet vinden welke cryptocurrency munten veelbelovend zijn. Wel vertel ik je wat ik en veel anderen doen om cryptocurrency te ontdekken die mogelijk succesvol gaan worden. Daarmee bedoel ik dat ze veel kenmerken vertonen van cryptomunten die in het verleden ook succes hebben behaald.

Het mag voor zich spreken dat investeren in cryptocurrency risico’s met zich meebrengt. Relatief nieuwe projecten zijn vaak nog heel wat risicovoller dan de gemiddelde cryptomunt die je op een grote exchange kunt kopen. Vergeet daarom vooral niet dat het kopen van potentieel veelbelovende cryptocurrency aanzienlijk risicovoller is dan het kopen van Bitcoin.

Als jij je hiervan bewust bent, vertel ik je graag de 15 manieren die de meeste crypto-liefhebbers gebruiken om crypto-projecten met potentie op de radar te krijgen. Laat het vooral weten als jij een manier hebt die in dit lijstje thuishoort.

Een woord vooraf: mogelijk kom je nooit veelbelovende projecten tegen

Dit lijstje kent bewust geen rangorde. Het is dus niet zo dat de opties die ik vooraan bespreek, beter zijn dan andere opties. Dat heb ik gedaan omdat in theorie iedere manier je kan helpen. Het kan zo zijn dat het volgen van cryptocurrency experts op Twitter je nooit een kans brengt waarmee je echt een flinke klapper maakt. Het kan echter ook zo zijn dat dit juist de manier is. Het hangt uiteindelijk allemaal af van geluk. Je moet net de juiste mensen op het juiste moment gevolgd hebben. En dan moet je ook nog eens op basis van wat je ziet, actie ondernemen. Iets waarvan je achteraf pas weet of het de juiste keuze geweest is.

De kans dat je nieuwe, veelbelovende projecten ontdekt als je een van de besproken manieren volgt is groter dan wanneer je helemaal niets doet. Daarnaast is de kans ook groter dat je jouw inleg aan een falend project verliest dan wanneer je niets doet. Ik kies ervoor om mijzelf op zoveel mogelijk manieren te onderwijzen met de manieren die er zijn. Met alle risico’s en kansen die daarbij komen kijken.

Volg crypto experts op Twitter

Twitter is het sociale medium waar veruit het meest te vinden is over cryptocurrency. De bekendste ontwikkelaars uit deze wereld zijn op Twitter actief en dat heeft zonder twijfel ervoor gezorgd dat dit het go-to social platform is voor waardevolle informatie. Dat is jaren geleden begonnen met groepen ontwikkelaars van zowel Bitcoin als Ethereum die Twitter gebruikte om met elkaar in contact te blijven. Buiten de gebruikelijke mIRC, Telegram- en Discordgroepen om, werd Twitter als een springplank gebruikt om volgers op de hoogte te houden.

Jaren later is dat nog steeds het geval. Vrijwel ieder nieuw project begint met het aanmaken van een Twitter-account waar de nieuwste ontwikkelingen op te vinden zijn. Ook experts en toonaangevende ontwikkelaars als Vitalik Buterin van Ethereum en Do Kwon van Terra zijn actief op Twitter.

Voor het ontdekken van veelbelovende cryptocurrency kun je beter je heil zoeken in Twitter Search, het zoekveld van Twitter. Het is ontzettend lastig om hier onderscheid te maken tussen wat rotzooi en veelbelovend is. Als je de vaardigheid hebt om de rotzooi en ruis te negeren en interessante projecten te herkennen, is dit waar je absoluut moet kijken.

Speur Google News af

Google News is misschien net wel zo’n groot mijnenveld als Twitter Search. Toch is het in de praktijk lastiger voor websites om ‘onzin’ in Google News te plaatsen dan Twitter-gebruikers op hun account kunnen. Lang niet iedere website mag namelijk Google News items plaatsen. Je komt daardoor hoofdzakelijk artikelen tegen van overwegend reputabele nieuwssites.

Google news

Het spreekt voor zich dat je de berichten van de welbekende Nederlandse nieuwssites mag negeren. Als iets op nu.nl of nos.nl komt, is het veelal te laat om in te stappen. Je kunt je beter richten op de websites die wat minder bekend zijn.

Daarbij richt ik mij persoonlijk altijd het liefst op nieuwsberichten die niet ouder zijn dan een week. Je kunt in Google News eenvoudig filteren op nieuwsberichten van de laatste 7 dagen. Ook kun je meteen steekwoorden invoeren waar de nieuwsitems aan moeten voldoen. Zo kun je gebruik maken van woorden als ‘crypto’, ‘new’, ‘promising’, ‘ecosystem’, ‘airdrop’ en tal van andere termen.

Reddit

Reddit en cryptocurrency, het is een haat-liefde verhouding voor velen. Mijn eigen ervaring met Reddit in relatie tot crypto is wisselend. Zoals je misschien weet, werkt Reddit op basis van subreddits. Dit zijn afdelingen voor individuele onderwerpen. De bekendste cryptocurrency subreddit is r/Cryptocurrency. Maar je hebt ook subreddits voor Bitcoin, Ethereum en vrijwel ieder ander project.

De subreddit r/cryptocurrency is geen goede plek om veelbelovende projecten op te sporen. Hier wordt zoveel geplaatst, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Het is overigens wel een goede plek om op de hoogte te blijven van bekende projecten.

Op de subreddits van individuele munten zijn juist weer louter lovende berichten over projecten te vinden. Voor een eerlijk en realistisch beeld, kun je dus beter verder zoeken. Kleinere subreddits als r/cryptomoonshots en r/cryptography zijn heel wat interessanter. Ook hier is er veel onzin te vinden. Denk aan mensen die voor hun eigen gewin een cryptocurrency project veelbelovend noemen. Je moet dus, net als bij ieder andere optie, altijd zelf op onderzoek gaan. 

Whitepapers en nog eens whitepapers

Wie de vorige crypto bull-run meegemaakt heeft, weet precies wat er in de gemiddelde whitepaper staat. Deze boekwerken over de functie en achtergrond van een bepaald crypto project waren jarenlang de norm. Veel nieuwe, tevens veelbelovende cryptocurrency munten brengen nog steeds whitepapers uit. Het is niet meer zo dat dit bij ieder project het geval is. Steeds vaker is in de documentatie (bijvoorbeeld op Github) alles te vinden wat normaal alleen in een whitepaper te lezen was.

Als je eenmaal een nieuw project op het spoor bent, blijft het advies om dergelijke documentatie (of het nu een whitepaper of Github documentatie is) grondig door te nemen. Je kunt er nooit zeker van zijn dat als een whitepaper een veelbelovend beeld schetst dat de werkelijkheid is. Wel geeft het een goed idee van de vaardigheden van het team achter het project.

Nieuwswebsites als coindesk en medium

Ik had het eerder al kort over Google News. Daar vertelde ik je onder andere dat niet iedere website op Google News te vinden is. Daarnaast weet niet ieder project Google News te vinden. Je doet er daarom goed aan om naast Google News ook een vaste selectie websites in de gaten te houden. Dit moeten logischerwijs websites zijn waarvan je weet dat ze over het algemeen relevante en kwalitatieve nieuwsberichten hebben. Natuurlijk onder andere over veelbelovende projecten.

Voor mij persoonlijk zijn er een aantal sites waar ik regelmatig op kijk. Een favoriet is Coindesk, een van de grootste websites op het gebied van veelbelovende cryptocurrency. Experts delen hier dagelijks hun analyses waar ik altijd met veel plezier doorheen ga.

Een ander goed voorbeeld is Medium. Dit is een platform waar iedereen artikelen kan plaatsen. Binnen de categorie cryptocurrency komen dagelijks waardevolle artikelen op Medium uit. Dit kunnen berichten van crypto projecten zelf zijn maar ook die van experts of onderzoekers.

Als je eenmaal weet welke websites of gebruikers je op Medium je in de gaten moet houden, hoef je alleen even aan het einde van de dag wat websites af te gaan. Je kunt jezelf eenvoudig op de hoogte houden van de nieuwste projecten en veelbelovende signalen.

Fora zoals BitcoinTalk

De bekendste cryptoprojecten zijn allemaal op fora aangekondigd. En als er een forum is dat hier een bepalende rol in gespeeld heeft, is het wel BitcoinTalk. Op dit forum is alweer meer dan tien jaar geleden Bitcoin officieel aangekondigd. Daarnaast zijn projecten als Ethereum en Monero hier ook geboren.

Nog altijd is er behoorlijk wat activiteit op BitcoinTalk te vinden. Net als ieder ander medium dat ik in dit artikel bespreek, komt er de nodige rotzooi voorbij. Toch wordt vrijwel ieder veelbelovend project eerst op BitcoinTalk besproken. Doordat er op BitcoinTalk veel experts op topics reageren, heb je daarom de kans om direct de mening van expert over veelbelovende cryptocurrency te lezen.

bitcointalk

Je hoort wat ze van de tokenomics, usecase en visie vinden. Ze geven een ongezouten mening waar je heel wat meer aan hebt dan de mening van de gemiddelde Twitter- of Reddit-gebruiker.

Het in de gaten houden van het BitcoinTalk forum kost daarentegen veel tijd. Daar komt bij dat de meeste topics complex zijn. Er wordt inhoudelijk op technisch niveau over veelbelovende cryptocurrency gesproken. Velen van ons hebben daar weinig tot geen weet van.

Exchanges (Binance Launch Pool)

Jarenlang was het de norm om nieuwe projecten maandenlang weg te houden van grote exchanges. Je moest als cryptoproject extreem veel volgers hebben, een grote marktkapitalisatie of een flinke zak geld om op exchanges als Binance, Bitfinex, KuCoin, Kraken of Bittrex te komen. Tegenwoordig zit dit heel wat anders in elkaar en komen veel kleine projecten al veel eerder op grote exchanges. Dit is onder andere het gevolg van de hevige concurrentie tussen exchanges en gedecentraliseerde exchanges (DEX’s zoals Uniswap, 1inch en Sushiswap).

Het voordeel hiervan, is dat je nu dus heel wat eerder op een grote exchange projecten kunt ontdekken. Je ziet meteen hoeveel vraag er naar de munt van een project is. Een schoolvoorbeeld van een exchange die tegenwoordig wel nieuwe cryptomunten in een vroeg stadium toevoegt is Binance.

Aan de Binance Launch Pool worden wekelijks nieuwe cryptocurrency munten toegevoegd. Voorbeelden zijn Burgerswap (x20), Alice (x15) en Chromium (x10). Normaal had je deze projecten echt via-via moeten ontdekken en op een DEX moeten kopen.

Je kunt nieuwe projecten uit de Binance Launch Pool volgen door je aan te melden op de nieuwsbrief van Binance of door aan de Binance Launch Pool Discord of Telegramgroep deel te nemen.

Coinmarketcap en Coingecko

Wil je weten welke cryptocurrency trending zijn om vervolgens zelf te bepalen of ze ook nog eens veelbelovend zijn? Dan is dat het makkelijkst met de crypto-overzichten van ofwel coinmarketcap.com of coingecko.com. Op deze twee websites zijn een groot deel van alle cryptocurrency te vinden. Je kunt zien welke er net gelanceerd zijn, net als de populairste. Dit zegt natuurlijk helemaal niets over de potentie van een cryptomunt. Het is dus slechts te gebruiken als een extra middel om je keuzes mee te maken. Je kunt de beschikbare data gebruiken om na te kijken hoeveel vraag er al naar een bepaald project is.

Discord- en Telegramgroepen

Een drukte van weleer, dat is hoe de vele Discord- en Telegramgroepen het best omschreven kunnen worden. Ieder cryptocurrency project heeft een eigen Telegram en/of Discord groep. Dit zijn een soort Whatsappgroepen voor volgers en houders van een bepaald project. Daarnaast zijn er ook groepen waar mensen (de volgens hun) veelbelovende crypto munten bespreken. Dit soort groepen neem ik altijd met een enorme korrel zout.

De groepen van individuele projecten vind ik daarentegen wel interessant. Daar zie ik namelijk aan het aantal leden en de activiteit hoeveel vraag er al naar een bepaald project is. Projecten met enorme aantallen volgers doen het doorgaans goed. Daarentegen is het ook enorm lastig om vroegtijdig voor dergelijke kansen te gaan. Je bent vaak al te laat als je moet afgaan op de aantallen in de groepen.

Mijn manier om hier toch een weg in te vinden, is door op zoek te gaan naar jonge Telegramgroepen van projecten waar de developers in actief zijn. Ik blijf vervolgens deze groepen bezoeken om de voortgang van het desbetreffende project in de gaten te houden. Als de kans dan daar is (en veelbelovend lijkt) stap ik in.

Cryptocurrency meetups en conferenties

In vrijwel ieder land zijn tegenwoordig cryptocurrency meetups en conferenties. Het overgrote deel van de conferenties is weliswaar in de Verenigde Staten of Azië te vinden. Maar dat betekent niet dat je dichter bij huis niets interessants tegenkomt.

Afgelopen vijf jaar zijn er jaarlijks conferenties en meetups in steden als Eindhoven, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Groningen geweest. Dit kunnen generieke cryptocurrency meetups zijn of gericht op een specifieke munt. In Rotterdam is in 2017 bijvoorbeeld een meetup over Polkadot geweest. Een munt die uiteindelijk in 2020 uitkwam. Wie in 2017 naar deze meetup in het Groothandelsgebouw zou zijn gegaan en € 1000 in de Polkadot ICO had geïnvesteerd, had nu zo’n € 100.000 gehad. Zo snel kan het gaan.

Je kunt cryptocurrency meetups en conferenties bij jou in de buurt vinden door er simpelweg naar te Googlen. Websites als meetup.com zijn hier ideaal voor. Ook kun je Twitter in de gaten houden!

Nieuwsbrieven

Er zijn tienduizenden nieuwsbrieven die dagelijks of wekelijks crypto-gerelateerde onderwerpen in hun nieuwsbrief bespreken. Dit kunnen bestaande projecten als Tezos, Ripple of Avalanche zijn maar ook nieuwe projecten met veel potentie. Als je op Twitter of Medium een expert bent tegenkomen waarvan je de artikelen sterk vindt, is de kans groot dat hij of zij ook een eigen nieuwsbrief heeft. Datzelfde geldt voor cryptocurrency websites die je graag bezoekt. Door je in te schrijven op een nieuwsbrief forceer je jezelf om op de hoogte te blijven.

Van vrijwel ieder layer-1 platform (dit zijn platform munten waar weer nieuwe projecten op gebouwd kunnen worden als Ethereum, Solana, Bitcoin en Cardano) zijn er wel nieuwsbrieven te vinden. Hier worden aankomende projecten besproken die je mogelijk anders nooit had ontdekt!

Youtube

Op Youtube is een schat aan Youtube video’s over cryptocurrency te vinden. Ook hier is het weer een klus om de troep van de parels te onderscheiden. Als je tijd hebt, raad ik je aan hier je zoektocht te beginnen. Je kunt namelijk gewoon op je bank zitten en wat Youtube-video’s afspelen om meer te weten te komen over wat er momenteel aan nieuwe cryptocurrency projecten in de pipeline zit. Het duurt niet lang voordat je de bekendere Youtube-account aanbevolen krijgt.

Als ik naar de Youtube video’s van een bepaald account kijk, probeer ik altijd na te gaan hoeveel waarde ik moet hechten aan dat wat er in de video besproken wordt. Dit doe ik onder andere door oude video’s van het account te bekijken. Zie ik in eerdere video’s dat er over het algemeen cryptocurrency munten besproken zijn die het uiteindelijk goed hebben gedaan? Dan is dat voor mij al een reden om minstens wat extra video’s van het kanaal te bekijken. Wie weet kom ik op die manier wel een veelbelovende cryptocurrency op het spoor!

Meestgestelde vragen

Welke veelbelovende cryptocurrency zijn trending?

Dat is het makkelijkste te zien met de crypto-overzichten van ofwel coinmarketcap.com of coingecko.com. Op deze twee websites zijn een groot deel van alle cryptocurrency te vinden. Je kunt zien welke er net gelanceerd zijn, net als de populairste.

Hoe vind je veelbelovende crypto?

Om de volgende grote coin te ontdekken kun je de volgende bronnen in de gaten houden.
– Volg crypto experts op Twitter
– Speur Google News af
– Nieuwswebsites als coindesk en medium
– Fora zoals BitcoinTalk
– Exchanges (Binance Launch Pool)
– Coinmarketcap en Coingecko
– Discord- en Telegramgroepen
– Cryptocurrency meetups en conferenties
– Nieuwsbrieven
– Youtube

Leren hoe je de beste cryptomunten vindt?

Stap voor stap ontdekken hoe je al crypto kunt kopen voor € 1,-


Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met cryptomunten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *