Cryptocursus: X10 met Crypto review van een Echte Deelnemer

Home » Cryptocursus: X10 met Crypto review van een Echte Deelnemer

Voor je begint met het traden van digitale munten is het noodzakelijk om over de nodige kennis te beschikken. Anders is de kans eenvoudigweg te groot dat je de verkeerde beslissingen neemt en veel geld verliest.

Op het internet tref je allerlei cursussen aan om je de fijne kneepjes van het traden bij te brengen. Een goede cursus neemt je bij de hand en vertelt je van begin tot eind hoe de wereld van crypto’s eruit ziet en hoe jij jezelf daar het beste doorheen navigeert. Lesmateriaal is pas echt waardevol wanneer de cursist uiteindelijk zelfstandig aan de slag kan. In dit artikel beoordelen wel de cursus X10 met Crypto.

Harm van Wijk
Jan Robert Schutte

Onze beleggingen keer 10 in slechts een jaar!

Een introductie over X10 met Crypto

Het doel van het traden van cryptocurrencies is om winst te maken. De naam van deze cursus verwijst daar naar. X10 met Crypto doelt erop dat jij je inzet met 10 gaat vermenigvuldigen. Oprichters Harm van Wijk en Jan Robert Schutte hebben zelfs als doel om dat binnen een jaar voor elkaar te krijgen. De oprichters zijn dus behoorlijk ambitieus. In deze review bespreken we opzet, de volledigheid, de complexiteit en het nut van de cursus. Vanzelfsprekend nemen we de kosten ook in overweging. Op basis van onze eindconclusie bepaal je zelf of X10 met Crypto een geschikte cursus voor jou is.

X10 met Crypto bestaat uit verschillende onderdelen

Het programma van X10 met Crypto is meer dan een cursus alleen. Zelfs het lesmateriaal bestaat uit twee gedeeltes. X10 met Crypto is daarom eigenlijk een pakket met twee cursussen en toegang tot specifieke platforms. Harm van Wijk is verantwoordelijk voor Geld verdienen met Bitcoin. Terwijl Jan Robert Schutte de opzet en inhoud van De CryptoAcademy cursus bepaalt.

cursus x10 met crypto

De mensen achter de X10 met Crypto cursus

De namen van Harm van Wijk en Jan Robert Schutte zijn al gevallen. Het zijn de oprichters van X10 met Crypto. Hebben zij recht van spreken als het aankomt op cryptocurrencies en beleggen?

Jan Robert Schutte is een expert in cryptocurrencies

Jan Robert Schutte

De wereld van beleggen kent inmiddels weinig geheimen voor Jan Robert Schutte. Hij is al sinds 1999 actief in de beleggerswereld, onder andere op de Amsterdamse Beurs en de BinckBank. Sinds de opkomst van cryptocurrencies heeft hij zich steeds meer in deze digitale munten gespecialiseerd. Hij is dan ook de oprichter van OptieAcademy en CryptoAcademy.

Harm van Wijk is een een financieel adviseur

Harm van Wijk

Net als Jan Robert Schutte is Harm van Wijk werkzaam geweest bij de BinckBank. Verder heeft hij de functie financieel adviseur vertolkt bij onder andere de SNS Bank, Fortis en de Volksbank. Hij focust zich al lange tijd op het opzetten van cursussen en lesprogramma’s om particulieren beter te laten investeren. Hij heeft onder andere het boek “In 10 stappen succesvol beleggen” geschreven en is het hoofd van Beleggen.com.

Genoeg ervaring en kennis aan boort voor een nuttige cursus

Uit de ervaring van zowel Jan Robert Schutte als Harm van Wijk blijkt dat ze over de nodige kennis en expertise beschikken om anderen van advies te voorzien. Wat dat betreft maakt X10 met Crypto dus een goede start.

Voor wie is de cursus X10 met Crypto bedoeld?

In eerste instantie is het belangrijk om interesse voor cryptocurrencies te hebben. Waarschijnlijk weet je hierdoor ook al het een en ander van het onderwerp. Bedenk ook goed dat X10 met Crypto is opgebouwd uit 2 modules. Wanneer je die allebei wenst te volgen zul je aardig wat tijd vrij moeten maken. Denk dus niet dat je even in een weekendje door al het lesmateriaal knalt. Ten derde is het handig om over enig vermogen te beschikken om te investeren. Omdat het tenslotte weinig zin heeft om een complete cursus af te ronden en verder weinig met je nieuwe kennis en vaardigheden te doen. X10 met Crypto is een compleet lespakket waarmee je veel kunt leren. Maar bedenk ook dat je wel echt gemotiveerd moet zijn om deze cursus af te ronden.

Cursus 1: Geld verdienen met Bitcoin van Harm van Wijk

De expertise die Harm van Wijk door de jaren heen heeft opgedaan heeft hij zo goed mogelijk proberen te vertalen in de cursus Geld verdienen met Bitcoin. Dat is behoorlijk geslaagd. Inmiddels is de cursus behoorlijk populair. Enige basiskennis is echter wel vereist om het maximale uit het lesmateriaal te halen. Net zoals de rest van X10 met Crypto is de cursus overzichtelijk opgebouwd in verschillende modules. Dat helpt ook om de motivatie erin te houden. Want het na het afsluiten van iedere module beschik je daadwerkelijk over nieuwe kennis over een specifiek gedeelte van crypto traden.

modules cursus x10 met crypto

Module 1: Handelen in Bitcoins

De verschillende onderdelen van de Geld verdienen met Bitcoin cursus bestaat uit een serie video’s. In de eerste aflevering gaat het over Bitcoins en Ethereum. Harm van Wijk vertelt hoe de wereld van cryptocurrency in elkaar zit en wijst je direct op een aantal essentiële punten om te overwegen. Het is een behoorlijk complete handleiding, inclusief een gedeelte over de regels van belasting betalen over je de waarde van je cryptocurrencies. 

module 1 x10 met cryto

Module 2: Altcoins

Iedere dag verschijnen er nieuwe cryptocurrencies. Die vertegenwoordigen nog een lage waarde waardoor er veel potentiële winst te behalen valt. Harm van Wijk vertelt in de tweede module hoe je de beste alternatieve digitale munten vindt en met elkaar vergelijkt. De indeling van de cursus is als volgt:

 • Module 1: Handelen in Bitcoins
 • Module 2: Altcoins
 • Module 3: De basis van Bitcoin
 • Module 4: Platforms en wallets
 • Module 5: Techniek
 • Module 6: Wetgeving en regulatie
 • Module 7: Vragen en antwoorden
 • Module 8: Crypto rapporten
module 2 x10 met crypto

Module 3: De basis van Bitcoin

Hoe wordt de verdeling van digitale munten gereguleerd? Dat leer je in de derde module van de Geld verdienen met Bitcoin cursus. Je wordt onderwezen over de blockchain en begrippen zoals Proof of Stake en Proof of Work komen aan bod. Het is een relatief technisch hoofdstuk in de cursus. Maar wel een erg leerzame. De module bespreekt de fundering die nodig is om cryptocurrencies mogelijk te maken.

Module 4: Platforms en wallets

Om cryptocurrencies te verhandelen maak je gebruik van brokers en exchanges. Wallets zorgen ervoor dat jij je coins veilig opslaat en toch nog bij de hand hebt. In module 4 leer je van alles over hardware wallets en software wallets. Harm van Wijk vertelt bovendien over zijn eigen voorkeuren maar laat wel de ruimte aan de cursist om zelf beslissingen te nemen.

module 4 x10 met crypto

Module 5: Techniek

Als aansluiting op module 3 gaat Harm van Wijk in Module 5 nog dieper in op de onderliggende techniek die het bestaan van cryptocurrencies mogelijk maakt. Je leert bijvoorbeeld hoe een transactie verloopt en hoe die gecontroleerd wordt. In dit onderdeel komen onder andere quantum computing en hashing aan bod. Deze module gaat vrij diep in op de materie. Voor sommigen is het allemaal misschien net ietsje te technisch. Maar het is wel degelijk zeer nuttige informatie om te leren wanneer je gaat traden. Door de onderliggende mechanismen te kennen ben je veel beter in staat om zelfstandig beslissingen te nemen. Je herkent bijvoorbeeld of een tip over een nieuwe crypto ergens op gebaseerd is of niets meer is dan een hype met weinig potentie.

Module 6: Wetgeving en regulatie

Harm van Wijk geeft ons een volledig beeld van de wereld van cryptocurrencies. Daarom komt in module 6 de wetgeving en regulatie aan bod. Hoe zit het met de belastingdienst en de nalatenschap van digitale munten? Het is wederom een relatief complexe module. Deze keer gaat het niet zozeer om de onderliggende techniek maar wel om ingewikkelde regeltjes.

Module 6 x10 met crypto

Module 7: Vragen en antwoorden

De oprichters van de cursus X10 met Crypto geven al jarenlang les. Leerlingen en cursisten stellen regelmatig vragen. Een heel aantal komen voortdurend terug. In module 7 behandelt Harm van Wijk veelgestelde vragen. Je krijgt uitgebreid en toch nog gericht antwoord op relevante vraagstukken.

Module 8: crypto rapporten

In de laatste module leren we over specifieke verdienmodellen. Leuk is dat je via deze laatste module een gratis boek van Harm van Wijk kunt bestellen. Daar gaat hij nog dieper in op de behandelde materie.

Cursus 2: CryptoAcademy van Jan Robert Schutte

Het is geen toeval dat de cursus van Harm van Wijk als eerste aan bod komt. Want ondanks de complexe materie is dit nog steeds een minder veeleisend lespakket dan CryptoAcademy van Jan Robert Schutte. Het is dus noodzakelijk om al het een en ander te weten over cryptocurrencies. Dit zijn de modules van de cursus:

 • Module 1: How to’s
 • Module 2: Crypto trading on deribit
 • Module 3: English trading webinars
 • Module 4: Dutch trading webinars
 • Module 5: Crypto Wednesday webinars
 • Module 6: X10 met Crypto
 • Extra module: Case Studies
cryptoacademy met Jan Robert Schutte

Module 1: How to’s

Dit is een mooie inleidende module voor de rest van de cursus. Allerlei belangrijke termen komen aan bod. Jan Robert Schutte gaat dieper in op crypto staking en laat je kennismaken met een aantal verschillende strategieën.

Module 2 Crypto trading on Deribit

In de tweede module wordt het platform Deribit onder de loep genomen. Samen met Jan Robert Schutte doorloop je een stappenplan over het opzetten van je account tot het doen van je eerste aankoop. Er wordt aandacht besteed aan interessante indicatoren die je gebruikt om de beste deals te sluiten.

Module 3: English trading webinars

De derde module is daadwerkelijk een complete webinair die 1,5 uur duurt. Je wordt uitgebreid bijgeschoold over het Money 2 Work – Trade Support System. Hiermee spoor je signalen op die je helpen om de beste trades te doen. Desgewenst laat je het programma transacties zelfstandig uitvoeren. Het is wederom redelijk ingewikkelde stof. Maar het is zeker ook een zeer leerzame en nuttige module.

Module 4: Dutch trading webinars

Module 4 doet er nog een stapje bij. Want dit is niet één webinair, maar een complete collectie. Jan Robert Schutte laat andere experts aan het woord voor een nog completer beeld van de wereld van cryptocurrencies.

Module 5: Crypto Wednesday webinars

De vijfde module van de tweede cursus is uniek. Het gaat namelijk niet om een enkele les die vooraf opgenomen is. In plaats daarvan schuif je iedere woensdag digitaal aan om een live webinair te volgen. De inhoud is divers en door de live opzet is het altijd relevant. Het is een slimme manier om de cursus voortdurend up to date te houden.

Module 6: X10 met Crypto

De laatste module heeft dezelfde naam als de overkoepelende cursus. Dat is geen toeval. Want in het laatste onderdeel brengt Jan Robert Schutte alles samen. Je komt te weten hoe je winst behaalt door je geld in cryptocurrencies te investeren. Er is aandacht voor veelgestelde vragen die dikwijls door andere experts worden beantwoord. Het is een voortreffelijke afsluiting van een uitgebreide cursus.

X10 met Crypto is meer dan een cursus

In het lesgedeelte van X10 met Crypto leer je van alles over traden. Daar gaan we uiteraard dieper op in. Leuk en interessant aan X10 met Crypto is dat je daarna ook nog ondersteund wordt wanneer je gaat traden. Je krijgt bijvoorbeeld een jaar lang gratis toegang tot Premium Crypto Coaching Services voor Elite Traders. Daarbovenop ontvang je een VIP-abonnement voor 2 jaar bij de Mijn Beleggen Community. Dat je na de cursus nog een tijdje bij de hand wordt genomen is absoluut een pluspunt. Hierdoor wordt je niet meteen in het diepe gegooid en profiteer je van tips en tricks na het succesvol doorlopen van al het lesmateriaal.

Wat zit er nog meer in het X10 met Crypto pakket?

Het mag duidelijk zijn dat de twee cursussen uitgebreid zijn. Maar je ontvangt nog meer bij het complete pakket. Je volgt bijvoorbeeld live sessies waarin relevante vraagstukken worden behandeld. Verder krijg je de mogelijkheid om een groot aantal onderzoeksrapporten van Harm van Wijk en Jan Robert Schutte in te zien. Daarnaast krijg je 12 maanden de beschikking over 3 crypto wallets, toegang tot een speciale Telegram groep en een account bij de CryptoAcademy website. In totaal is het een onvoorstelbaar uitgebreid pakket. Na het volgen van de cursus en met de meegeleverde abonnementen heb je weinig anders nodig om de cryptomarkt op te gaan.

Gratis e-books om je kennis te verrijken

Wanneer je je nog verder in cryptocurrencies wenst te verdiepen krijg je bij de X10 met Crypto cursus drie boeken. Die gaan dieper in op een bepaald onderwerp of belichten essentiële begrippen en mechanismen in de wereld van digitale munten.

 • E-book: Meest gestelde vragen over de Bitcoin
 • E-book: 10 tips voor de aanschaf van ICO’s
 • E-book: In 7 etappes van start tot finish

Een jaar lang belangrijke meldingen via de e-mail

Cryptocurrencies zijn behoorlijk volatiel. Oftewel: de waarde kan plotseling sterk dalen of stijgen. Op die momenten dien je zo snel mogelijk toe te slaan. Deelnemers aan de cursus X10 met Crypto ontvangen een jaar lang gratis e-mails met dergelijke alerts. Hierdoor ben je in staat snel in te spelen wanneer je lucratieve deals kunt maken. Deze directe tips zijn een mooie toevoeging aan de onderbouwing en achtergrondinformatie die de cursus je bijbrengt.

De kosten van X10 met Crypto

Standaard kost de complete cursus €1997,-. Dat is een behoorlijk bedrag. Daarom is deze cursus alleen geschikt voor degenen die echt serieus zijn. Maar dat bleek al uit de complexe inhoud van het lesmateriaal. Bedenk wel dat je er veel meer voor terugkrijgt dan een enkele cursus. Het zijn in feite twee complete lesprogramma’s met een veelvoud aan extra’s.

Momenteel ontvangen deelnemers €1000,- korting op de cursus. Voor €997,- levert X10 met Crypto ongelooflijk veel informatie en krijg je absoluut waar voor je geld.

Het eindoordeel over X10 met Crypto

Het programma van X10 met Crypto is erg uitgebreid. Vrijwel alle facetten van crypto trading worden besproken. Extra interessant is dat de cursus ruimte laat voor technische achtergronden en tegelijkertijd relevante en direct bruikbare tips geeft. Na het voltooien van de cursus ben je in staat om zelfstandig te traden. Tegelijkertijd profiteer je van tips, zoals via de mailservice met bijzondere meldingen.

Iedere woensdag schuif je aan voor een live sessie, waardoor de cursus automatisch up to date blijft. Je wordt onderwezen door echte experts en dat is te merken. Tel daar de grote hoeveelheid extra’s bij op en je kunt alleen maar concluderen dat X10 met Crypto een voortreffelijk lespakket is voor iedereen met interesse om crypto’s te traden.

Een klein nadeel is de complexiteit. Daar zit wellicht niet iedereen op te wachten. Maar het is wel een onmisbaar onderdeel wanneer je het onderwerp van alle kanten wenst te belichten. Met een prijs van bijna €2000,- is de cursus zeker niet de goedkoopste. Maar gezien de omvang en de diepgang is  het een begrijpelijk bedrag.

Complete Cursus X10 met Crypto

Harm van Wijk
Jan Robert Schutte

X10 met Crypto Challenge nu met € 1.000 korting

Gerelateerde artikelen

Meestgestelde vragen

Wat kost de cursus X10 met Crypto?

Standaard kost de complete cursus €1997,-. Dat is een behoorlijk bedrag. Daarom is deze cursus alleen geschikt voor degenen die echt serieus zijn. Maar dat bleek al uit de complexe inhoud van het lesmateriaal. Bedenk wel dat je er veel meer voor terugkrijgt dan een enkele cursus. Het zijn in feite twee complete lesprogramma’s met een veelvoud aan extra’s.

Momenteel ontvangen deelnemers €1000,- korting op de cursus. Voor €997,- levert X10 met Crypto ongelooflijk veel informatie en krijg je absoluut waar voor je geld.

Klik hier voor meer informatie

Voor wie is de cursus X10 met crypto bedoeld?

In eerste instantie is het belangrijk om interesse voor cryptocurrencies te hebben. Waarschijnlijk weet je hierdoor ook al het een en ander van het onderwerp. Bedenk ook goed dat X10 met Crypto is opgebouwd uit 2 modules. Wanneer je die allebei wenst te volgen zul je aardig wat tijd vrij moeten maken. Denk dus niet dat je even in een weekendje door al het lesmateriaal knalt. Ten derde is het handig om over enig vermogen te beschikken om te investeren. Omdat het tenslotte weinig zin heeft om een complete cursus af te ronden en verder weinig met je nieuwe kennis en vaardigheden te doen. X10 met Crypto is een compleet lespakket waarmee je veel kunt leren. Maar bedenk ook dat je wel echt gemotiveerd moet zijn om deze cursus af te ronden.

Klik hier voor meer informatie

Uit welke modules bestaat de cursus X10 met crypto

De cursus X10 met crypto bestaat uit de volgende modules:

        – Module 1: Handelen in Bitcoins
         Module 2: Altcoins
         Module 3: De basis van Bitcoin
         Module 4: Platforms en wallets
         Module 5: Techniek
         Module 6: Wetgeving en regulatie
         Module 7: Vragen en antwoorden
         Module 8: Crypto rapporten

Klik hier voor meer informatie

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met cryptomunten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *